Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megkéselték a marosvásárhelyi Református Kollégium két diákját a gólyabál utáni bulin

Megkéselték a marosvásárhelyi Református Kollégium két diákját a gólyabál utáni bulin Románia

A sürgősségre került röviddel csütörtök éjfél után a marosvásárhelyi Református Kollégium két diákja, akiket megkéseltek a város egyik szórakozóhelyén az iskola gólyabálja után tartott bulin.

A Maros Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház sürgősségi részlegének vezetője, dr. Maria Salanţa pénteken a sajtónak elmondta, hogy a 0 óra 20 perc körül beutalt két 16 éves fiatalnak szúrt sebeik vannak, az egyiknek az arcán és a vállán, a másiknak hastájékon. Egyikük sérülései sem kritikusak, de egyelőre a gyermeksebészeten tartják őket megfigyelés alatt.

A Maros megyei tanfelügyelőség szerint a Református Kollégium gólyabálja után tartott mulatság megszervezésében sem az iskola, sem a szülők nem vettek részt. Sabin Păşcan főtanfelügyelő elmondta: Tamási Zsolt aligazgatótól úgy tudja, hogy bulit a gólyabál után, csütörtök délután tartották a város egyik szórakozóhelyén. “Ezen a bulin a gyerekek erőszakoskodtak, néhányan meg is sérültek” – jelentette ki a főtanfelügyelő.

Sabin Păşcan elmondta, hogy péntek délutánra behívatta a tanfelügyelőségre egy megbeszélésre a Bolyai Farkas Elméleti Líceum vezetőségét.

A Maros megyei rendőrség nem közölte az álláspontját erről az ügyről.

A sérültek és az elkövető is a volt katolikus iskola diákjai

A csütörtök éjjel Marosvásárhelyen megkéselt két fiatal és az elkövető is a Bolyai Farkas Elméleti Líceumnak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai – közölte pénteken az oktatási intézmény vezetősége.

A Hajdú Zoltán igazgató és Tamási Zsolt aligazgató által aláírt közleményben hangsúlyozzák, hogy a Bolyai Farkas Elméleti Líceum november első felében két gólyabált is szervez. November 3-án, csütörtökön a Bolyai líceum alá sorolt volt katolikus iskola diákjainak gólyabálját tartották meg a Maros Művészegyüttes előadótermében, november 7-én, hétfőn pedig a Bolyai felújított épületében tanuló diákok gólyabáljára fog sor kerülni. Kiemelték, mindkét eseményen az iskola kizárólag az ünnepség szervezéséért vállalt/vállal felelősséget, a diákokat, szülőket értesítették, hogy egy esetleges, a gólyabált követő szórakozóhelyi esemény szervezését és felügyeletét nem biztosítják.

“Megdöbbenve értesültünk, hogy a november 3-án megtartott gólyabált követően az egyik marosvásárhelyi szórakozóhelyen, ahol iskolánk diákjai is jelen voltak, egy olyan késeléses incidensre került sor, amelyben az elkövető és a sebesültek is iskolánknak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai. Igyekszünk folyamatosan tájékozódni az esemény körülményeiről, a sebesültek állapotáról” – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve, hogy az iskola fegyelmi bizottsága haladéktalanul vizsgálatot indít az ügyben.

forrás: Agerpres

fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 4., 15:01
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Sajnos az ilyen jelenségek mindennaposak lesznek az iskolákban!
  Jelenleg sok diák dohányzik, alkoholt fogyaszt, de előfordul könnyűdrog fogyasztó is!!! A szülők nagy része már nem nevel otthon, a pedagógus “csak” oktat! A nevelés az iskolákban kimaradt szinte teljesen!!!! A diáknak csak jógaik vannak és az egyre több, de kötelezettségük semmi!!! Miniszter, miniszter után, törvények,törvények helyett és a diák ezt kihasználja!!!!

 • User
  Dátum: 2022. november 7., 18:56
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mit várjunk a szakközépiskoláktól?! Oda fut be a környék problémás diákserege! Kézdin és Sztgyn is 1-1et be akarnak zárni! Az elit licik még elitebbek lesznek!😁😆