Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Meghosszabbítják az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tevékenységét

Meghosszabbítják az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tevékenységét Románia

Egy hónappal meghosszabbítják az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság tevékenységét – erről döntött szerdai ülésén a képviselőház és a szenátus összevont házbizottsága.

A felsőház ügyvivő elnöke, Alina Gorghiu az ülés után rámutatott, “elővigyázatosságból” döntöttek úgy, hogy 30 nappal meghosszabbítják a testület tevékenységét, arra az esetre, ha a törvények a normakontrollt követően visszakerülnének a parlamentbe. Az alkotmánybíróság november 9-én tárgyalja az igazságügyi törvények ellen benyújtott beadványokat. “Meglátjuk, milyen határozat születik, és ennek függvényében eldöntjük majd, hogy mi történik a bizottsággal” – fogalmazott.

Gorghiu ismét hangsúlyozta, meglátásuk szerint nem merülnek fel alkotmányossági aggályok a három igazságügyi törvénnyel kapcsolatban, és kidolgozásukkor szem előtt tartották a Velencei Bizottság korábbi ajánlásait.

Az igazságszolgáltatás megszervezéséről, a bírák és ügyészek jogállásáról, valamint a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács működéséről szóló törvényeket október 17-én fogadta el a szenátus döntő házként.

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük