Felhívás!

Meghalt egy várandós, koronavírusos nő, miközben Aradról Temesvárra szállították

Meghalt egy várandós, koronavírusos nő, miközben Aradról Temesvárra szállították Románia

Elhunyt egy koronavírussal fertőzött várandós nő, miközben Aradról szállították kórházba Temesvárra.

A 39 éves nőnek megállt a szíve és a légzése, a temesvári sürgősségi kórházban azonnal újraélesztették, lélegeztetőgépre tették, de nem sikerült megmenteni az életét.

Az ügyben három kivizsgálás is folyik. Az egyiket a Temes megyei sürgősségi kórház, a másodikat az Arad megyei, a harmadikat pedig a Temes megyei közegészségügyi igazgatóság végzi.

Horea Timiş, az Arad megyei közegészségügyi igazgatóság pénteken arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az ügyben 15 egészségügyi alkalmazottat hallgattak ki, és az elhunyt kórlapját is áttanulmányozták. Az első információk szerint a 28-ik terhességi hétben lévő nő cukorbetegségben szenvedett, inzulinfüggő volt és kóros elhízást is megállapítottak nála.

Teodora Olariu, annak az intenzív terápiás osztálynak a vezetője, ahol a várandós nőt kezelték, mielőtt Temesvárra szállították volna, úgy nyilatkozott: a várandós pácienst SARS-CoV-2 fertőzéssel, légzési zavarokkal, cukorbetegséggel, magas vérnyomással és 2-es fokozatú elhízással diagnosztizálták. Miután a nőgyógyászati klinikán nincs COVID-19-ben szenvedő betegeket ellátó intenzív terápiás osztály, a sebészeti klinikára szállították csütörtökön. Éjjel a páciens ellenszegülést mutatott a kezeléssel szemben, nem akart maszkot viselni, és kijelentette, hogy többet nem kíván a kórházban maradni. Miután egyedül kiment az illemhelyre, a személyzet ismét megpróbált maszkot tenni rá. Péntek reggel lezuhant a vérében levő oxigénszaturáció értéke, ezért úgy döntöttek, hogy Temesvárra szállítják. A mentőautóban végig mesterségesen kapott oxigént, de leállt a szíve és a légzése. Induláskor még 90-92 között volt a véroxigénszintje, a szaturáció értéke tehát a mentőautóban zuhant le – mondta Olariu.

Arra a kérdésre, hogy miért nem tették a beteget lélegeztetőgépre, Teodora Olariu azt a választ adta, hogy a várandós nő önállóan járkált, beszélt, nem tűnt úgy, hogy lélegeztetőgépre szorulna.

Az ügyben az orvosi kamara véleményét is kikérik.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálódik a rendőrség

Hivatalból eljárást indított az ügyben az aradi rendőrség is.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vizsgálódik in rem (vagyis nem a személy ellen folyik az eljárás, hanem azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény) – közölte az Agerpres hírügynökséggel Adina Aconstantinesei, az Arad megyei rendőrség szóvivője.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások