Felhívás!

Megalakult a Páciensek Biztonságáért Országos Tanács

Megalakult a Páciensek Biztonságáért Országos Tanács Románia

Megalakult a Páciensek Biztonságáért Országos Tanács (CNSP) – jelentette be az országos egészségügyi minőségbiztosítási hatóság.

Az erről szóló rendelet megjelent a Hivatalos Közlönyben.

A tanácsnak, amely nem rendelkezik jogi személyiséggel, konzultatív szerepe van, egy elnök és egy ügyvezető bizottság vezeti, amelyet a közgyűlés választ meg. A tanácsban tevékenykedők nem kapnak fizetést; derül ki az Agerpres hírügynökségnek eljuttatott közleményből.

A tanács tagjai lesznek a tudományos társaságok, az orvosok szakmai szervezeteinek, a páciensek szervezetinek képviselői, valamint a Román Akadémia, az Orvosi Tudományok Akadémiájának tagjai és más szakemberek.

A CNSP fő célkitűzései a következők: a páciens biztonságát szavatoló elvek széles körű használata és gyakorlatba ültetése; a minőségbiztosítás kultúrájának fejlesztése az egészségügyi szolgáltatások terén mind a pácienseket, mind azok hozzátartozóit illetően.

A tanács javaslatokat tesz az egészségügyi szolgáltatás biztonságát növelő tevékenységek és projektek szervezésére; együttműködik a felsőoktatási intézményekkel, és más, egészségügyi képzést nyújtó intézményekkel annak érdekében, hogy a minőségbiztosításra és a páciensek biztonságának szavatolására vonatkozó nevelés megvalósulhasson.

A feladatai közé tartozik az is, hogy az orvosi gyakorlat protokollján és az eljárásokon módosítson a fent említettek megvalósulása érdekében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.