Felhívás!

Medvetámadás ért egy férfit egy esztenán Brassó megyében

Medvetámadás ért egy férfit egy esztenán Brassó megyében Románia

Súlyos sérülésekkel került kórházba hétfő este egy 56 éves férfi, akit medve támadott meg a Brassó megyei Felsőkomána (Comăna de Sus) település egyik esztenáján.

Ciprian Sfreja őrnagy, a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint a mentősök nagyon súlyos, eszméletlen állapotban találtak rá a férfire, egész testén medveharapások nyomai voltak. A fogarasi kórházba vitték a sérültet.

Szintén hétfő este egy másik medvét is láttak az 1-es országúton, a Petrom benzinkút közelében.

A szóvivő szerint mindkét esetben a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztették a lakosságot a medve jelenlétére.

Medvék jártak Tusnádfürdőn és Székelyudvarhelyen is

Medvét távolítottak el a hétfőről keddre virradó éjszaka a csendőrök egy tusnádfürdői vendéglő közeléből; a környéken lakókat a Ro-Alert rendszeren keresztül értesítette a veszélyről a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája szerint egy férfi az éjszaka folyamán értesítette a hatóságokat a 112-es sürgősségi hívószámon, hogy az üdülőtelep egyik vendéglőjének közelében medve kószál.

A helyszínre azonnal kiszálltak a csendőrök és visszakergették a medvét az erdőbe, majd egy ideig még a közelben maradtak, megbizonyosodni afelől, hogy az állat nem tér vissza.

A csendőröket hétfő este is riasztották medve jelenléte miatt: egy székelyudvarhelyi lakós jelentette, hogy medve van az udvarán.

A helyszínre kiszálló hatóságok – rendőrök, csendőrök és egy vadász – már nem találták ott a medvét, de több ideig a környéken maradtak felvigyázni. A hatóságok ebben az esetben is értesítették a lakosságot a medve jelenlétéről a Ro-Alert rendszeren keresztül.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 15., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ilyenkor keso osszel a legveszelyesebb a medve, mert keresi a taplalekot a tel atveszelesere. Ezert mindenki legyen nagyon ovatos veluk. No de ez nem ok arra, hogy torvenyesitsuk a lemeszarlasukat . Inkabb az erdoirtasokat kene megallitani es a kivagott erdeket ujjaultetni ! Kotelezni minden egyes ceget es maganszemelyt, aki a vagasokban reszt vett 1995-tol errefele, hogy ugyanannyi erdot ultessen vissza ,amennyit kivagott. Es azokat a cegeket es maganszemelyeket, akik ezt visszautasitjak, bortonnel sujtani !

 • User
  Dátum: 2019. október 16., 9:36
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mint ,,Szent,, allatnak kotelezo legyen minden faluban szobrot allitani ,egy bizonyos napon,amit a tanacs szab meg legyen hetedhet-orszagra szollo dinomdanom.Ha ez megfelel az allatvedoknek kerem fordulyanak a parlamenthez es foglalyak torvenybe.