Felhívás!

Medvét gázoltak halálra Maros megyében

Medvét gázoltak halálra Maros megyében Románia

Medvét gázolt el hétfő este egy személygépkocsi a Marosvásárhely és Szováta közötti 13A országúton, Makfalva közelében. A körülbelül 5 éves, 250 kilogrammot nyomó nagyvad elpusztult.

Mircea Duşa, Maros megye prefektusa hétfő este kiszállt a helyszínre, összehívta a helyi sürgősségi esetek bizottságát.

“Ma (hétfő – szerk. megj.) este értesítettek minket, hogy egy kocsi elgázolt egy medvét Makfalva közelében. Összehívtam a megyei sürgősségi esetek bizottságát, beleértve a település állatorvosát és a megyei állategészségügyi igazgatóság állatorvosát, és rekord idő alatt kiértünk a helyszínre. Az állatorvosnál altatópisztoly is volt. Amikor azonban kiértünk, az orvos már megállapította, hogy az állat elpusztult” – nyilatkozta Mircea Duşa.

A prefektus hozzátette, az elmúlt időszakban 5 medvét gázoltak el a Maros megyei utakon, és minden esetben azonnal léptek a hatóságok.

A csíkszeredai Szabó Attila, a gépkocsi vezetője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy bár nem haladt nagy sebességgel, mert tudta, hogy azon a környéken járnak a medvék, csak utolsó pillanatban vette észre az elébe kerülő állatot, és már késő volt.

“Megjelent előttem a medve, nem is volt, időm a reakcióra. 50 km/órás sebességgel haladtam. A medve szaladt még 10-15 métert, majd összeesett. 250 kilogrammos lehet az állat (…) Velem szemben jött egy másik gépkocsi, a medve olyan hirtelen jelent meg előttem, hogy csak akkor vettem észre, amikor nekimentem. A járműben körülbelül 1.000 eurós kár keletkezett” – mondta a gépkocsi sofőrje.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. november 19., 23:48
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Miért ne szabadna? Egy új Bradley M2 már 3.166.000 dollártól kapható, légkondival, vegyvédelmi légszűrővel, tévéával, esetleg téli lánctalpakkal kicsit több. BTR 80-as olcsóbb: használtan 577000 dolcsiért már viheti, igaz, ebben nincs benne a fegyverzet ára. Éjjellátó felszerelés opcionális, felárral persze. A fogyasztása ugyan egy picit magas – a 260 LE-s KamAZ motor mintegy 50 l motorinát iszik százon aszfalton. Terepen ennek a kétszeresét. Cserében viszont mindenen átmegy. Szántani is tud, eke sem kell hozzá.