Felhívás!

Medve kószált az éjszaka Marosvásárhely utcáin

Medve kószált az éjszaka Marosvásárhely utcáin Románia

Csütörtökre virradóan medve jelenlétére figyelmeztettek Marosvásárhelyen a RO-ALERT rendszeren keresztül – közölte a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

A nagyvad, amelynek jelenlétét a 112-es hívószámon jelezték, a Tudor negyedben sétálgatott, a Szorgalom és a volt Hosszú utca kereszteződésénél.

A riasztás éjfél után negyven perccel érkezett a mobiltelefonokra, így már az éjszaka, illetve csütörtök reggel is sokan panaszkodtak a közösségi oldalakon, hogy első álmukból verte fel őket a vészjelzés.
 
A Székelyhon érdeklődésére a Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivője, Dan Petru Daniel elmondta, a 112-es hívószámra érkezett bejelentés, hogy az említett utcák kereszteződésnél medvét láttak. Ők – a törvény által előírt kötelezettségeiknek eleget téve – riasztották a lakosságot, és kiküldtek egy mentőautót a megjelölt helyre. Közben a csendőrök és a rendőrök is a helyszínre siettek, de a medvét már nem látták ott.

Az ISU megállapította: az utóbbi időben egyre gyakrabban fordult elő, hogy nagyvadak jelenlétét jelezték lakott területeken, vagy a turisták által látogatott vidéken, ennek következtében egyre több támadást regisztrálnak a hatóságok.

Az ISU elnézést kér a lakosságtól a RO-ALERT rendszer által okozott zavarásért, de nem ajánlja, hogy a telefonkészülékeken kikapcsolják az alkalmazást, mert adott esetben életet menthet az ezen keresztül érkező üzenet.

(Agerpres/Székelyhon)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.