Felhívás!

Más országban is követett el hasonló cselekedeteket az olasz álorvos

Más országban is követett el hasonló cselekedeteket az olasz álorvos Románia

Más országban is követett el hasonló cselekedeteket az olasz álorvos – közölte szerda este Ionuţ Dana, a Bukarest első kerületi rendőr-főkapitányság vezetője.

A parancsnok szerint a magát orvosnak kiadó Matteo Politi, hasonló tetteket követett el Olaszországban is, ahol egyébként szintén nem szerepel az orvosok névjegyzékében. Az álorvost más uniós tagországban is elítélték már csalásért.

A rendőrség, miután felvették kapcsolatot az olasz hatóságokkal, megállapította azt is, hogy az olasz állampolgár álnéven élt Romániában.

Matteo Politit, aki álorvosként illegálisan végzett műtéteket Romániában, szerdán fogták el a román-magyar határon – közölte a határrendészet közleménye.

A dokumentum szerint az olasz állampolgár szerda hajnalban, a kürtösi határátkelőnél, a Bukarest-Budapest vonattal akarta elhagyni az országot. A férfi, akinek nevére csalás gyanújával állítottak ki előállítási parancsot, az úti okmányok ellenőrzésénél bukott le.

„Talán született tehetség”

Sorina Pintea egészségügyi miniszter azonnal vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy a bukaresti közegészségügyi igazgatóság miként bocsátott ki működési engedélyt az álorvosnak. A tárcavezető szerint az igazgatóság hivatalnoka azt mondta, hogy azért állította ki az engedélyt, mert megsajnálta a férfit. Pintea azt nyilatkozta az Europa FM-nek, „nem világos, hogy ki, kit sajnált meg, és miért”, ezért az esettel kapcsolatban felmerül a korrupció gyanúja.

Az még mindig nem világos, miként történhetett meg, hogy Matteo Politi munkájára közel egy éven át nem volt sem az őt befogadó magánklinikák, sem a páciensei részéről panasz. Hogyan volt bátorsága a férfinek szikét a kezébe venni képesítés nélkül? Erre a kérdésre az egészségügy miniszter azt válaszolta szerdán, hogy a férfi „talán született tehetség”.

YouTube-ról tanult operálni?

Az ügyben megszólalt Victor Schwartz neves bukaresti plasztikai sebész is, aki többször is látta műteni Matteo Politit egy magánklinikán, ahogy egy darabig együtt dolgoztak. A román orvos szerint az olasz férfi gyakran még kezet sem mosott operáció előtt, és gumikesztyűt sem használt.

Victor Schwartz szerint Politinek sikerült jó nevű sebészként eladnia magát az első romániai magánklinikán, amelyik őt befogadta. „Tudomásom szerint elsősorban orrkisebbítést és zsírleszívást végzett. Természetesen pocsékul, mert nem voltak meg a készségei, nem ismeri az eljárásokat. Azt hiszem, rengeteg oktatóvideót nézett meg YouTube-on ezekről a műtétekről, hogy legyen valami fogalma róluk” – nyilatkozta a plasztikai sebész.

Az orvos hozzátette, nem kizárt, hogy a következő napokban jelentkeznek majd az álsebésznek olyan volt betegei, akiknek egészségkárosodást okozott.

(Agerpres/Maszol)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások