Felhívás!

Marcel Ciolacu azonnali kormánykoalíciós ülést kér

Marcel Ciolacu azonnali kormánykoalíciós ülést kér Románia

Koalíciós ülés azonnali összehívását kéri Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, miután Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke szerdán úgy nyilatkozott, hogy ha egy éven belül nem lesz eredménye a koalíciós pártok együttműködésének, akkor más felállást kell találni.

“Ha jól értem, Rareş Bogdan belenézett a jövőbe látó kristálygömbbe, és azt látta, hogy a koalíció egy éven belül felbomlik. Kíméljük meg a szenvedéstől! Holnapra sürgősségi koalíciós ülést kérek, mert a PSD nem felel a múltért, és azért lépett kormányra, hogy az emberek számára építkezzen. A PNL leragadt az USR-vel folytatott kormányzás stílusánál, amikor a játszószőnyegen harcoltak egymás ellen a játéktankjaikkal. A román állampolgárok mást várnak el!” – írta a Facebookra Ciolacu, aki szerint a koalícióban részt vevő pártok közül a PSD összpontosít a leginkább “a románok valós problémáira”.

Rareş Bogdan, a PNL első alelnöke szerdán úgy nyilatkozott a Digi24-nek, hogy a PSD-vel való koalícióra lépés csorbította a párt megítélését, és ha egy éven belül nem mutatkozik meg ennek pozitív hatása, akkor más felállást kell találni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.