Felhívás!

Már több mint 5500 tanulót érint az influenza miatti kényszervakáció

Már több mint 5500 tanulót érint az influenza miatti kényszervakáció Románia

Országszerte 5530 tanulót érint jelenleg a tanítás influenza miatti teljes vagy részleges felfüggesztése – közölte pénteken az oktatási minisztérium.

A szaktárca közleményében hangsúlyozza, ez nem azt jelenti, hogy ennyi influenzás diák van.

A minisztérium tájékoztatása szerint az erdélyi megyék közül csak Kolozs megye érintett, itt két tanintézetben függesztették fel részlegesen az oktatást. Az influenza miatt részben vagy teljesen szünetel a tanítás továbbá több bukaresti, valamint Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Olt és Suceava megyei iskolában.

Tizenegyre nőtt az influenza halálos áldozatainak száma

Tizenegyre emelkedett az influenza halálos áldozatainak száma, közölte pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.

Legutóbb egy 4 éves Kolozs megyei gyermek halt meg, akinél A típusú influenzavírust diagnosztizáltak. A gyermek más betegségben is szenvedett, és nem volt beoltva influenza ellen.

89 kanyarós megbetegedést diagnosztizáltak az elmúlt öt nap alatt

Január 27-e és 31-e között 89 új kanyarós megbetegedést regisztráltak Románia-szerte – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.

A betegség 9 megyében, illetve Bukarestben ütötte fel a fejét.

A legtöbb kanyarós megbetegedést az elmúlt napokban Suceava megyében diagnosztizálták, összesen 37-et.

Szatmár megyében 16, Neamţ megyében 15, Temes megyében 9, Arad megyében 4, Krassó-Szörényben 4 esetet, míg Bukarestben, illetve Hunyad, Mehedinţi és Máramaros megyében 1-1 kanyarós megbetegedést vettek nyilvántartásba az utóbbi öt nap során.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.