Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Május 13-án rajtol a Roncsautó-program újabb kiírása

Május 13-án rajtol a Roncsautó-program újabb kiírása Románia

Május 13-án rajtol a Roncsautó- és a Roncsautó Plusz program újabb kiírása; most először külön költségvetést szabtak meg közintézmények számára – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a programot finanszírozó Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

Laurenţiu-Adrian Neculaescu rámutatott, az elektromos járművek iránti megnövekedett keresletre való tekintettel átcsoportosították a program költségvetését. Így a magánszemélyeknek szánt klasszikus Roncsautó-program 335 millió lejes, a jogi személyeket célzó pedig 123 millió lejes költségvetéssel indul. Ugyanakkor most először külön büdzsét szabtak meg a közintézmények és önkormányzatok számára, 50 ezer lej értékben.

A magánszemélyeknek szánt Roncsautó Plusz program költségvetése 262 millió lej, a jogi személyeké 190 millió lej lesz, míg a közintézmények számára 100 millió lejes keretet szabtak meg.

Az AFM elnöke beszélt arról is, hogy a tervek szerint a jövőben évente két kiírása lesz a romániai gépkocsipark felújítását célzó programnak, az egyiket az év első felében, a másikat az év második felében hirdetik meg. Idén “valamikor szeptemberben” indul még egy kiírás – tette hozzá.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, a legfrissebb európai statisztikák szerint a 2022-es év első négy hónapjában uniós viszonylatban Romániában nőtt a legnagyobb arányban a forgalomba helyezett elektromos járművek száma, 408 százalékos növekedést regisztráltak 2021 ugyanezen időszakához mérten. “Ezek mind 2021-ben megrendelt és 2022-ben forgalomba helyezett autók. A Roncsautó Plusz programra szánt költségvetés vezetett ehhez a teljesítményhez” – tette hozzá a miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások