Felhívás!

Ludovic Orban szerint álhír, hogy az RMDSZ nem támogatja a PSD-ALDE koalíciót

Ludovic Orban szerint álhír, hogy az RMDSZ nem támogatja a PSD-ALDE koalíciót Románia

Álhírnek minősítette pénteken Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt a hírt, amely szerint az RMDSZ nem támogatja tovább a Szociáldemokrata Párt (PSD) – Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíciót.

Orban szerint ez a “kampányhír” csak arra jó, hogy az RMDSZ és a kormánykoalíció viszonyával “erősen elégedetlen” magyar szavazókban “azt az illúziót keltsék”, hogy Kelemen szakított Dragneával.

“A magam részéről majd akkor hiszem el ezt a szakítást, ha az RMDSZ megszavazza majd azt a bizalmatlansági indítványt, amelyet az európai választások után a PNL benyújt a kormány ellen” – nyilatkozta Orban.

Orban úgy értékelte, hogy a jelenlegi kormány megpróbálja megakadályozni, hogy a polgárok részt vegyenek a népszavazáson.
“Megakadályozták, hogy sugározzák az államfőnek egy szavazásra buzdító klipjét, nem adtak antennaidőt a referendum kampányára, a közintézmények segítségével nyomást gyakorolnak az emberekre, az állami alkalmazottakra, hogy ne szavazzanak, nyomást gyakorolnak a polgármesterekre, hogy akadályozzák meg a polgárokat, hogy szavazzanak, utasították képviselőiket a szavazókörzetekben, hogy csak akkor adjanak referendumos szavazócédulát, ha ezt kifejezetten kérik (…) Felhívjuk Romániát, hogy tömegesen jöjjön a szavazásra, mutassa meg hatalmát, erejét, hogy minden megváltoztatható, hogy ellenzik a romániai vezetők viselkedését, a visszaéléseket, gazemberségeket. Ma, amikor a PNL megalapításának 144. évfordulóját ünnepeljük, felvállaljuk azt a küldetést, hogy a történelem szemétládájába küldjük ezt az érdekcsoportot” – mondta Orban egy sajtótájékoztatón.

Az RMDSZ csütörtökön jelentette be, hogy az úzvölgyi katonai temető körül kialakult helyzet rendezéséig “okafogyottnak tekinti” a PSD-ALDE koalícióval kötött egyezséget.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások