Felhívás!

Ludovic Orban: indokolt lenne Magyarország szavazati jogának felfüggesztése az EU intézményeiben

Ludovic Orban: indokolt lenne Magyarország szavazati jogának felfüggesztése az EU intézményeiben Románia

Ludovic Orban indokoltnak tartja Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az Európai Unió intézményeiben a magyar kormányfő tusványosi Európa-ellenes kijelentései miatt.

A Jobboldal Ereje elnöke a párt országos tanácsának hétfői ülése utáni sajtótájékoztatóján elmondta, más embernek ismerte meg Orbán Viktort a kilencvenes évek elején. “Akkor egy liberális, euro-atlantista politikus volt, mára már Oroszország ötödik hadoszlopa az Európai Unióban, olyan eszmék hirdetője, amelyeket letűntnek hittem a második világháború után. Az uniós szerződés és az EU alapját képező értékek és elvek durva megsértését jelenti fajokról, rasszizmusról beszélni egy multikulturális Európában, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait, a gyakorlatban” – fejtette ki Ludovic Orban.

A politikus leszögezte: “tökéletesen indokolt” lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít.

Orban megjegyezte, hogy egyetlen román pártelnök volt, aki elfogadta a meghívást az idei Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványosra). Hozzátette: azért járt el így, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők kifejtsék az álláspontjukat az ilyen rendezvényeken. “Hogyan ismerhetik meg az álláspontunkat a résztvevők, ha az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból senki nem volt jelen?” – fogalmazott a Jobboldal Ereje elnöke.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 2., 10:25
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A Magyar Orbán európaellenes, te meg magyarellenes!!! Na és? Meg kell élj dolog nélkül! Ha még valamit kitalálsz, nyugdíjba is mehetsz a semmittevésből, te hitvány szekus fattya!!!!

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 2., 11:37
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Az szemen szedett hazugság, amit ez a részeges Orbán Lajika terjeszt Orbán Viktoról!!!! Valószinűleg most is alkoholos , bódult állapotban van , amikor ilyeneket hablatyol!!!!!!!!! Lajika neked nincs ki a két kereked, mehetsz a hid alá abrakolni. Méghogy felfüggeszteni a szavazati jogát egy olyan EU tagállamnak, amely a legtöbbet teszi a nemzetek szuverenitásáért és az emberi jogok tiszteletben tartásáért!!!!!