Felhívás!

FRISSÍTVE: Lezuhant egy vadászrepülőgép Maros megyében

FRISSÍTVE: Lezuhant egy vadászrepülőgép Maros megyében Románia

Lezuhant kedd délután a Maros megyei Szászrégen közelében egy MIG 21 Lancer típusú vadászrepülőgép; a pilótának sikerült katapultálnia.

Az információt megerősítette az Agerpres hírügynökségnek Constantin Spânu, a védelmi minisztérium képviselője.

A vadászgép az aranyosgyéresi 71-es légi bázishoz tartozott.

A minisztérium szerint a pilótának sikerült katapultálnia.

FRISSÍTÉS: Stabil a pilóta állapota

Stabil a vadászrepülőgépből katapultált pilóta állapota – tájékoztat a védelmi minisztérium.

A közlemény szerint az aranyosgyéresi 71-es légi bázishoz tartozó gép gyakorlórepülést végzett.

A vadászgép 14 óra 30 perc körül zuhant le egy lakatlan területre, a Maros megyei Dedrád (Dedrad) közelében.

A sikeresen katapultált pilóta eszméleténél van, állapota stabil.

A légierő vezérkara egy bizottságot jelöl ki, amely kivizsgálja a baleset körülményeit.

A helyszínre érkezett a marosvásárhelyi rohammentő-szolgálat egy helikoptere, amellyel az egyik marosvásárhelyi kórházba szállítják a pilótát.

FRISSÍTÉS 2: A bukaresti katonakórházba szállítják a pilótáját

Stabil a Maros megyében lezuhant vadászgép katapultált pilótájának állapota, Andrei Criste repülő őrnagyot a nap folyamán a bukaresti központi katonakórházba szállítják.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórházban felmérték a pilóta állapotát, megállapították, hogy nincs életveszélyben, és jóváhagyták a bukaresti központi katonakórházba való átszállítását. A tervek szerint kedd este szállítják a fővárosba a Román Légierő egy C-130 Hercules típusú gépével.

Andrei Criste repülő őrnagy 2008 óta katonai pilóta, 600 óra repülési tapasztalata van szuperszonikus gépeken, és MiG-21 LanceR típusú vadászgépek vezetésére jogosító engedéllyel rendelkezik.

A szaktárca közleménye értelmében a balesetben érintett vadászgép 14 óra körül szállt fel az aranyosgyéresi légi bázisról, és gyakorlatozó repülést végzett két másik géppel együtt. Repülés közben a pilóta jelentette, hogy vészhelyzetben van, katapultált, majd a gép lezuhant a Maros megyei Dedrád (Dedrad) település térségében. A másik két gép 15 óra körül biztonságban visszaért a légi bázisra.

Az ügyben vizsgálatot indított a katonai ügyészség, ugyanakkor egy, a román hadsereg vezérkari főnöke által kijelölt bizottság is megvizsgálja a baleset körülményeit. A vizsgálat idejére felfüggesztik a gyakorlatozó repüléseket ezzel a típusú géppel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások