Felhívás!

Lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, két személy meghalt

Lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, két személy meghalt Románia

Két személy meghalt szerda délután, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, Nehoiu közelében – tájékoztat a Buzău Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítette egy juhász, aki azt állította, hogy jelentős távolságról olyan zajt hallott, mintha egy kisrepülőgép lezuhant volna.

A mentőegységek a siriui gát szomszédságában, egy nehezen megközelíthető, hegyes vidéken megtalálták a repülőgép roncsát, benne két személlyel, akik életüket vesztették.

Buzău megyében kedd estétől esik az eső és erős szél fúj, a körülmények nem megfelelőek kisrepülőgépek repülésére.

Szerda este Gabriel Cozma prefektusi szóvivő közölte, a ploieşti-i ügyészség veszi át a nyomozást az ügyében, a kivizsgálással megbízott ügyész útban van a két halálos áldozattal járó baleset helyszíne felé.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó Cozma azt mondta, információik szerint az egyik áldozat kolozsvári, a másik konstancai volt.

“Nem tudom, hogyan kaptak engedélyt a repülésre, mert az időjárási körülmények teljesen lehetetlenek voltak, esett az eső, és nagyon alacsonyan helyezkedtek el a felhők” – mondta a szóvivő.

FRISSÍTÉS: Azonosították az áldozatokat

Azonosították a kriminológusok a Nehoiu környékén lezuhant repülőgép két utasának személyazonosságát.

A gépet a kolozsvári, 45éves Mihai Covaciu vezette, a másik utas az 50 éves, konstancai Liviu Bucăţică volt – közölték az Agerpres hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források.

A jelenlegi információk szerint a repülőgép kettétört, a gép farka a hegy másik oldalán zuhant le. Csütörtökön folytatódik a terepen a munka a baleset körülményeinek tisztázására.

A kisrepülőgép Vidombákon (Ghimbav) szállt fel, és Konstancára tartott.

Mihai Covaciu ismert ingatlanfejlesztő volt, és öt éve rendelkezett pilótaengedéllyel. Liviu Bucăţică Konstancán volt üzletember.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.