Felhívás!

Leváltotta Ecaterina Andronescu tanügyminisztert a kormányfő

Leváltotta Ecaterina Andronescu tanügyminisztert a kormányfő Románia

Leváltotta tanügyminiszteri tisztségéből Ecaterina Andronescut – jelentette be pénteken Viorica Dăncilă. A miniszterelnök szerint Andronescunak “mélységesen hibás” nyilatkozata miatt kell távoznia funkciójából.

“Ezek olyan állítások, amelyek azt bizonyítják, hogy Ecaterina Andronescu nem értette meg a caracali ügyet, és általában azt, hogy miként kell megvédenünk gyermekeinket az elrablással, az agresszióval, az erőszakos cselekedetekkel és az emberkereskedelemmel szemben. Ez egy felelőtlen magatartás, amely nem tükrözi a kormány álláspontját, és amelyet nem szeretném, hogy az általam vezetett kormánnyal társítsanak”- írta Facebook-bejegyzésében Viorica Dăncilă.

A miniszterelnök figyelmeztette a kormány tagjait, hogy minden kisiklás hasonló szankcióval jár.

A kormányfő azt javasolja, hogy ügyvivő jelleggel Valer-Daniel Breaz művelődési miniszter vegye át az oktatási tárcát.

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter csütörtök este a Caracalba stoppoló és utólag elrabolt 15 éves Alexandrával kapcsolatban kijelentette, hogy ő “otthon azt tanulta”, hogy “semmilyen idegen autóba ne szálljon be”.

“Például Alexandrának, akinek volt bérlete – ezt megérdeklődtem a megyei tanfelügyelőségen – miért kellett autóstoppal mennie? Azt gondolom, hogy a tanév elején minden iskolába be kell vezetnünk egy gyermekvédelmi rendszert, és meg kell tanítanunk a gyerekeket, hogy megvédjék magukat, mert én otthon is tanultam… Úgy gondolom, hogy mindezeket a dolgokat az iskolában is ismételni kell” – mondta az Antena 3 televízió honlapja szerint Andreescu.

Andronescu: nem az volt a szándékom, hogy Alexandrát hibáztassam

A tanulókat akarta óvni a bűnözőktől, és nem az eltűnt Alexandrát vagy szüleit hibáztatni amiatt, hogy a lány stoppal utazott – jelentette ki pénteken Ecaterina Andronescu, miután menesztette tisztségéből a kormányfő.

Közölte: a tévéből értesült, hogy leváltották, és a nyilatkozata óta nem beszélt Viorica Dăncilă miniszterelnökkel.

Andronescu elmondta: csütörtök esti tévényilatkozata, amely szerint ő otthon megtanulta, hogy ne szálljon be idegen autóba, “semmilyen kapcsolatban nem volt” az Alexandra helyzetével.

“A szándékom az volt, amit ki is fejtettem egyébként, hogy ha a szülők nem mondják nekik, akkor mi az iskolában kötelesek vagyunk segíteni a gyerekeknek, hogy elkerüljék a bűnözőket. Ez volt az üzenetem, hogy ősztől indítsunk egy kampányt, tanítsuk meg a gyerekeket, hogy megvédjék magukat a bűnözőktől. Semmi köze nem volt a mostani helyzethez, hisz az már megtörtént, én a jövőről beszéltem. Nem volt szándékomban az eltűnt Alexandrát, vagy szüleit hibáztatni, mert a lány stoppal utazott. Egy pillanatig sem gondoltam erre. (…) Azt mondtam: ősszel kampányt kell indítanunk az iskoláinkban, hogy megtanítsuk a gyermekeket megvédeni magukat”- mondta Andronescu a Digi24 televíziónak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 2., 17:08
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Gyönyörű példa, hogy a húsos fazékra csődített roumainék sem értik a sokat dicsért anyanyelvüket. A főnök meg se kérdezte a tárcását, mit mondtál te? – hopp leváltotta. Utóbb, mikor az magyarázta a mondókáját, megvonta a vállát, nem volt egyértelmű. A főnek nem ez az első értelmezési kisiklása. A tárcás sem először bicsaklik meg. Nem is lesz itt közelebbről, olyan tanügyminiszter aki ráncba szedje a nyájat s azok terelőit. Malitara mondták – ilyen se lesz többet, – s máig tényleg egy se lett.