Felhívás!

FRISSÍTVE: Lakodalmas zenészeknek tartozik az önkormányzat, elárverezik az iskolabuszokat

FRISSÍTVE: Lakodalmas zenészeknek tartozik az önkormányzat, elárverezik az iskolabuszokat Románia

Egy Vâlcea megyei polgármesteri hivatal árverésre bocsátotta a falu iskolabuszait, hogy kifizethesse félmillió lejes tartozását egy helyi fesztiválra meghívott lakodalmas zenekar felé – adta hírül a Digi24 hírtelevízió. FRISSÍTÉS: Sikerült megállapodni a zenészekkel.

A történet 2013-ban kezdődött, amikor a Vâlcea megyei Scutești község polgármesteri hivatala falunapokat szervezett, amelyre több fellépőt is meghívtak. Köztük volt egy Szatmár megyei zenekar is, akiket az önkormányzat elmulasztott kifizetni.

A zenekar beperelte az önkormányzatot, és a bíróság nekik adott igazat, így a községnek most törlesztenie kellene az 520 ezer lejes tartozást, ekkora összeggel azonban nem rendelkezik a hivatal.

A községvezetés részletfizetést javasolt, ezt azonban a zenekar elutasította, és a teljes összeg kifizetését követeli.

Ilyen körülmények között a végrehajtó árverésre bocsátotta a scutești-i önkormányzat több vagyontárgyát, köztük két iskolabuszt is.

A történtek nyomán a község 140 diákjának most gyalog kell iskolába járnia. Több elégedetlen szülő a polgármesterhez fordult, és azzal fenyegetőznek, hogy ha a helyzet nem változik, gyermekeiket a szomszédos települések iskoláiba íratják át.

FRISSÍTÉS: Sikerült megállapodni a zenészekkel

Egy utolsó pillanatban kötött egyezség lehetővé teszi a Vâcea megyei Sutești önkormányzata számára, hogy megtartsa azokat az iskolabuszokat, amelyeket el akart adni, hogy kifizesse a helyi fesztiválon fellépő zenészekkel szembeni tartozását.

Szerda este megállapodás született a 9 évvel ezelőtt Sutești-en fellépő művészek egyesülete és a községháza között a félmillió lejes tartozás részletekben történő kifizetéséről.

Ennek eredményeképp az önkormányzat kisbuszainak és munkagépeinek eladására kiírt árverést törölték.

A megállapodás értelmében a helyi hatóságok 30 hónapon keresztül havonta 18 ezer lejt kötelesek fizetni a zenészeknek. Ez azonban azzal fog járni, hogy az önkormányzatnak 30 hónapig nem marad pénze beruházásokra.

A jelenlegi polgármester azt mondja, be fogja perelni a korábbi polgármestert, hogy visszaszerezze a pénzt.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 4., 16:39
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Cirkus es kenyer kell a nepnek, sajnos az ilyen falunapok lassu de biztos elszegenyedeshez vezetnek. Ha azt az 520 ezer lejt egy termelo egysegbe fektettek volna be, akkor a buszok is megmaradtak volna es az adokbol meg penz is kerult volna a kasszaba.

 • User
  Dátum: 2022. május 4., 20:55
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha zenét akartak fizetni kellett volna! 1et nem értek! 25.000 lej adósság, hogy rúgott 520.000 lejre????!!! A bankban ennyi idő után 24.500 ha visszaadtak volna!!!!
  5-10 év börtönt és vagyonkivizsgálatot rendelnék el polgármesternek, tanácsosoknak, zenészeknek & ügyvédeknek!!!! Ez csak ro mániába lehetséges, ahol mindenki lop!!!😎