Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Külügy: hazaszállítottak négy román állampolgárt Kínából

Külügy: hazaszállítottak négy román állampolgárt Kínából Románia

Hazaszállítottak négy román állampolgárt Kína koronavírus-fertőzés érintette térségeiből szombaton és vasárnap, miután az Európai Unió aktiválta az uniós polgári védelmi mechanizmust – közölte a külügyminisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyik román állampolgárt egy Németország által indított géppel, a másik hármat pedig egy Franciaországból felszállt repülővel menekítették ki Kínából.

A külföldi állampolgárok hazaszállításához Svájc pekingi diplomáciai képviseletének illetékesei is hozzájárultak – szögezi le a külügy.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a minisztérium – Románia pekingi, párizsi és berlini nagykövetségén, valamint a bonni és a marseille-i főkonzulátuson keresztül – közbenjárt mind az uniós tagállamok illetékes hatóságainál, mind a kínai hatóságoknál az állampolgárainak hazaszállítását célzó intézkedések megkönnyítése érdekében, tekintettel a környéken elrendelt utazási korlátozásokra.

Románia pekingi nagykövetsége állandó kapcsolatban állt a négy román állampolgárral, és tájékoztatta őket a hazaszállítás feltételeiről, beleértve a 14 napos karantén kötelezettségét Németország, illetve Franciaország területén. Jelenleg mind a négyen karanténban vannak – szögezi le a közlemény.

A diplomáciai képviselet ugyanakkor konzuli segítséget nyújtott három román tengerésznek, hogy még szerződésük lejárta előtt elhagyhassák a Kínai Köztársaság különböző területein levő hajókat, ugyanakkor állandó kapcsolatban áll a Kínában tartózkodó ösztöndíjas román hallgatókkal is – tájékoztat a szaktárca.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük