Felhívás!

Közel négymillió lej bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság a nagy áruházláncokra

Közel négymillió lej bírságot szabott ki a fogyasztóvédelmi hatóság a nagy áruházláncokra Románia

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) tíz nap alatt összesen 3,9 millió lej bírságot szabott ki a nagy áruházláncok üzleteire különböző szabálysértések miatt.

Az intézmény hétfő esti beszámolója szerint felügyelőik a Mega Image, a Carrefour, a Lidl, a Penny, a Profi, a Kaufland, az Auchan, a Selgros és a Cora hipermarketjeiben és szupermarketjeiben tartottak ellenőrzéseket az ország egész területén február 23. és március 4. között.

A vizsgálatok nyomán összesen 384 bírságot szabtak ki 3,9 millió lej értékben és 123 írásbeli figyelmeztetésről szóló jegyzőkönyvet állítottak ki. Emellett 150 ezer lej értékű árut vontak ki a kereskedelemből, és 68 üzlet működését függesztették fel ideiglenesen.

Az ellenőrzéskor észlelt leggyakoribb rendellenességek között szerepelt a lejárt szavatosságú termékek, a szabálytalanul fagyasztott élelmiszerek, illetve a nem megfelelő állagú zöldségek és gyümölcsök forgalmazása. Több üzletet azért bírságoltak meg, mert az árucímke hiányosan tájékoztatott egy adott termékről, vagy nem megfelelő hőfokon tároltak élelmiszereket.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások