Felhívás!

Közel másfél millió koronavírus elleni oltóanyag érkezik kedden az országba

Közel másfél millió koronavírus elleni oltóanyag érkezik kedden az országba Románia

Az eddigi legnagyobb – 643.200 dózist számláló szállítmány vakcina érkezik kedden az AstraZeneca cégtől Romániába, a fővárosi Cantacuzino intézetbe – tájékoztatott hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A szállítást a gyártó cég biztosítja, a szállítmány szárazföldi úton érkezik Bukarestbe, ahol a központi raktárban helyezik el a vakcinákat.

Románia ez idáig 1.558.000 dózist kapott az AstraZeneca által előállított vakcinából, és február 15-e óta 591.881 dózist használt fel.

Újabb szállítmány érkezik a Pfizer-BioNTech vakcinájából is

Újabb 697.320 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezik kedden Romániába. A szállítmány légi úton érkezik Bukarestbe és Kolozsvárra.

A vakcinákat szárazföldi úton, speciális konténerekben szállítják tovább az elosztóközpontokba.

A bukaresti elosztóközpont 340.470 dózist kap, a brassói 87.750-et, a kolozsvári 93.600-at, a konstancai 87.750-et, a craiovai 87.750-et. A temesvári és a iaşi-i központba szánt adagokat egyelőre a bukaresti központi raktárban helyezik el és egy későbbi időpontban fogják kiszállítani.

Eddig 5.122.709 adag Pfizer-BioNTech-oltás érkezett Romániába, ebből 4.279.531 adagot már felhasználtak a lakosság immunizálására – közölte a CNCAV.

Az oltóközpontokban mind a jelenlegi, mind az előző szállítmányokban kapott oltóanyagok használhatók, a megyei egészségügyi igazgatóságok által az országos és a regionális tárolóközpontokhoz benyújtott igénylések alapján.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások