Felhívás!

Kövesi végzi a dolgát

Kövesi végzi a dolgát Románia

Az államfő hozzájárulását kéri Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze ahhoz, hogy elkezdődhessen a bűnügyi kivizsgálás Gabriel Sandu volt távközlési miniszter ellen a Microsoft 2 ügyben, írja az Agerpres.

A DNA arról tájékoztat az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben: elküldte a legfőbb ügyésznek a szükséges dokumentációt és a kérvényt, amelyben Románia államelnökének hozzájárulását kérik Gabriel Sandu volt távközlési miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához, hivatali visszaélés gyanúja miatt. Ugyanazon ügyben a korrupcióellenes ügyészség eljárást indított és 60 napos hatósági felügyelet alá helyezett öt személyt, köztük Dinu Pescariut és Claudiu Florică-t, akiket hivatali visszaélésre való felbujtással gyanúsítanak.

A vádhatóság szerint 2009 áprilisában Gabriel Sandu akkori távközlési miniszter úgy hosszabbította meg a Microsoft-szabadalmak bérlésére szóló szerződést, hogy – a törvényes előírásokat figyelmen kívül hagyva – nem írt ki versenytárgyalást. Az ügyészek arról is tájékoztatnak, hogy a szabadalmakat kibocsátó vállalat kedvezményes, 38 786 000 eurós számlát állított ki a közvetítő társaságnak, ez utóbbi azonban a szabadalmakat 90 182 344 euróért adta tovább a távközlési minisztériumnak, 51 396 344 eurós kárt okozva az államnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.