Felhívás!

Koronavírus: a kormány tájékoztató kampányt indít a médiában

Koronavírus: a kormány tájékoztató kampányt indít a médiában Románia

A kormány sürgősségi rendelettel 200.000.000 lejt utalt ki a lakosságot tájékoztató kampányának médiában való megjelenítésére. A sajtóban négy hónapig futó kampány arról tájékoztatja a lakosságot, hogy milyen szabályokat kell betartani a szükségállapot idején, illetve május 15-e után, jelentette ki Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Csütörtök este tartott sajtótájékoztatóján Dancă elmondta, hogy a kiutalt összeg 47%-át az országos tv-csatornáknak utalják ki erre a célra, 53%-át pedig elosztják az írott sajtó, online sajtó, helyi és regionális rádiók és tv-csatornák között.

A kancellária vezetője szerint tájékoztatni akarják a lakosságot, hogy milyen intézkedéseket hoznak és milyen szabályok betartása szükséges a szükségállapot feloldása után. Emellett a kampánnyal segíteni szándékoznak a romániai újságírókat és a sajtóorgánumokat, amelyeknek a jövedelme a reklámok hiánya miatt jelentősen csökkent ebben az időszakban, ez pedig akadályozza őket abban, hogy szerepüket – a lakosság korrekt tájékoztatását – megfelelően betöltsék, mondta Dancă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.