Felhívás!

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén Románia

Korodi Attila kapta a csíkszeredai választópolgárok érvényes szavazatainak 72,66%-át a vasárnapi helyhatósági választásokon – derül ki a csíkszeredai választókerületi iroda által közzétett adatokból.

A Csíkszereda polgármesteri székéért versenybe szálló jelöltek közül az RMDSZ jelöltje, Korodi Attila kapta a legtöbb (8072) szavazatot, őt Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltje követi a sorban 1340 szavazattal (12,06%). A PNL által indított Ţepeluş Marius 733, a PSD jelöltje, Matei Mircea 319, az USR PLUS embere, Toşa Nicolae pedig 302 voksot kapott a csíkszeredaiaktól.

Az Állandó Választási Hatóság számításai szerint az RMDSZ-nek 15 tanácsosa lesz a városi tanácsban, az Erdélyi Magyar Szövetségnek 3, míg a PNL-nek egy.

Csíkszeredában az országos átlagnál jóval alacsonyabb, 32,27%-os volt a részvételi arány a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Az újabb mandátumot szerző Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda új polgármesterével működhet együtt, és azt mondta: reméli, hogy az elkövetkezőkben minden polgár úgy érzi majd, hogy részt vállal a megye gazdasági-társadalmi fejlesztésében.

A 46 éves Borboly Csaba negyedik mandátumát kezdi Hargita megye élén.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.