Hirdetés
Hirdetés

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén

Korodi Attila lett Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba újabb mandátumot nyert Hargita megye élén Románia

Korodi Attila kapta a csíkszeredai választópolgárok érvényes szavazatainak 72,66%-át a vasárnapi helyhatósági választásokon – derül ki a csíkszeredai választókerületi iroda által közzétett adatokból.

Hirdetés
Hirdetés

A Csíkszereda polgármesteri székéért versenybe szálló jelöltek közül az RMDSZ jelöltje, Korodi Attila kapta a legtöbb (8072) szavazatot, őt Tőke Ervin, az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltje követi a sorban 1340 szavazattal (12,06%). A PNL által indított Ţepeluş Marius 733, a PSD jelöltje, Matei Mircea 319, az USR PLUS embere, Toşa Nicolae pedig 302 voksot kapott a csíkszeredaiaktól.

Az Állandó Választási Hatóság számításai szerint az RMDSZ-nek 15 tanácsosa lesz a városi tanácsban, az Erdélyi Magyar Szövetségnek 3, míg a PNL-nek egy.

Csíkszeredában az országos átlagnál jóval alacsonyabb, 32,27%-os volt a részvételi arány a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Az újabb mandátumot szerző Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda új polgármesterével működhet együtt, és azt mondta: reméli, hogy az elkövetkezőkben minden polgár úgy érzi majd, hogy részt vállal a megye gazdasági-társadalmi fejlesztésében.

A 46 éves Borboly Csaba negyedik mandátumát kezdi Hargita megye élén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük