Hirdetés
Hirdetés

Kormányszóvivő: a kabinet semmiféle bojkottal nem reagál az osztrák ellenszavazatra

Kormányszóvivő: a kabinet semmiféle bojkottal nem reagál az osztrák ellenszavazatra Románia

Dan Cărbunaru kormányszóvivő szerdán kijelentette, hogy a kormány semmiféle bojkottal nem reagál a Románia schengeni csatlakozását megakadályozó osztrák ellenszavazatra.

Cărbunaru kifejtette a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján, hogy a kormány szintjén semmiféle bojkottal vagy hasonló akcióval nem szándékoznak reagálni arra, hogy Ausztria az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsában Románia schengeni csatlakozása ellen szavazott. A kormány és az illetékes intézmények továbbra is minden intézményi és politikai szintű lépést megtesznek a belső határellenőrzés nélküli térségbe való felvételhez szükséges egyöntetű támogatás megszerzéséért – szögezte le.

A kormányszóvivőt Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter azon állítására reagáltatták az újságírók, miszerint a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) és a szállításügyi minisztérium alárendeltségében működő más vállalatok is bejelentették, hogy az osztrák bankokból a CEC-be helyezik át számláikat. Cărbunaru azt mondta, nem óhajtja kommentálni beosztott intézmények döntéseit, de a kormány szintjén nincs szó semmiféle bojkottról, és ugyanezt hangsúlyozta ki Klaus Iohannis államfő is. “A válasz csak a diplomácia és az egyezkedés útján történhet” – mondta.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük