Felhívás!

Kormányrendeletet hoznak

Kormányrendeletet hoznak Románia

Az utóbbi napokban a közvéleményt főként az foglalkoztatta, mi fog történni a hírhedté vált 600-as formanyomtatvánnyal, le kell-e tenni, avagy sem. Úgy tűnik, nem.

Időközben a pénzügyminisztérium is rájött, hogy a mintegy 300 ezer érintett személyt fizikailag sem tudják kiszolgálni máig (január 31-e lett volna a határidő), így belengettek egy március elsejei terminust. Az újabb változat szerint a 600-as nyomtatványt semmisnek fogják nyilváníttatni.

A frissen felkent pénzügyminiszter, Eugen Teodorovici tegnap jelentette be, hogy a 600-as űrlapot nem kell letenni, nagy valószínűséggel eltörlik, és megoldást keresnek a pótlására. Viorica Dăncilă miniszterelnök már hétfőn este kérte a pénzügyminisztériumot, hogy dolgozzanak ki egy megoldást, és úgy tűnik, hogy legkésőbb március végéig meg fog jelenni egy sürgősségi kormányrendelet, ami rendezi a kérdést.

A pénzügyminiszter a parlamenti szakbizottsági meghallgatáson lehetőségként felvetette, hogy a 600-as nyomtatványt egyesítik a 200-assal. Ami egyelőre biztos: nem kell az adóhivataloknál kopogtatni, hogy letegyük az űrlapot. Persze egyelőre, mert Romániában egy biztos: az, hogy semmi nem biztos.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.