Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Koalíciós ülés összehívását sürgeti a PSD

Koalíciós ülés összehívását sürgeti a PSD Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) koalíciós ülés összehívását sürgeti a védelmi minisztériumi portfólió megvitatására, majd összehívja országos politikai tanácsát – jelentette ki hétfőn Radu Oprea, a párt szóvivője.

A párt székhelyén adott nyilatkozatában Oprea elmondta, a lemondását hétfőn benyújtó Vasile Dîncu arról tájékoztatta a PSD országos állandó büróját, hogy semmiféle hivatalos kritikát nem kapott, és senki nem követelte tőle lemondását, de ő indokoltnak látta jelen helyzetben ezt a lépést.

Az állandó büró úgy döntött, hogy koalíciós ülés összehívását sürgeti a helyzet megvitatására, majd azt követően a PSD országos politikai tanácsa is ülésezni fog – tájékoztatott Oprea.

Hozzátette, lehetséges, hogy a koalíció ülésére már kedden sor kerül, mivel Nicolae Ciucă azután Brüsszelbe megy.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a PSD arra irányuló kérése, hogy Ciucă miniszterelnök töltse be az ügyvivő védelmi miniszteri tisztséget, teljesült.

“A miniszterelnök szakmai háttere – volt védelmi miniszter és vezérkari főnök – biztosítja számunkra, hogy jelenleg a védelmi minisztériumnak olyan vezetője van, aki pontosan ismeri és megérti a geopolitikai dimenziót és a mai geopolitikai kontextust” – mondta a PSD szóvivője.

A PSD hétfői ülésén nem beszéltek a védelmi miniszteri tisztség szóba jöhető jelöltjeiről, és arról sem, hogy esetleg minisztériumcserét hajtanak végre a Nemzeti Liberális Párttal – mondta még Oprea.

forrás: Agerpres

fotó: PSD/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük