Felhívás!

Kizárták Diana Șoșoacă szenátort az AUR parlamenti frakciójából

Kizárták Diana Șoșoacă szenátort az AUR parlamenti frakciójából Románia

Kizárták a Románok Egységéért Szövetségének (AUR) parlamenti frakciójából Diana Șoșoacă szenátort, közölte szerdán a párt sajtóosztálya.

A döntést Claudiu Târziu és Sorin Lavric szenátorok hozták meg a párt vezető testületeinek támogatásával” – tudatták a közleményben.

A G4Media.ro párton belüli források azt nyilatkozták, hogy Șoșoacát fegyelmezetlensége miatt zárták ki.

A szenátor legutóbb péntek este keltett megbotránkozást, amikor egy iași-i vendéglőben szervezett zenés mulatságon vett részt, maszk és társadalmi távolságtartás nélkül szórakozva. A meghívottak átölelték egymást és egyszerre énekeltek egy mikrofonba.

Dan Tanasă, az AUR Maros megyei parlamenti képviselője a kizárás kapcsán úgy nyilatkozott, a döntést egy sor esemény előzte meg, kihangsúlyozva, hogy a párt alapszabályzatát mindenkinek be kell tartania, a frakciótagoknak pedig köztisztviselőhöz méltó módon kell viselkedniük.

Cladiu Târziu – aki az AUR szenátusi frakcióvezetője is egyben – azt mondta: egy idő után már tűrhetetlennek érezte azokat a tetteket és megnyilvánulásokat, amelyek rossz fényt vetnek a pártra.

Példaként említette Diana Şoşoacă szerdai viselkedését. A szenátor asszony ugyanis jóval túllépte a parlamenti felszólalás megengedett időtartamát, majd, miután kikapcsolták a mikrofonját, minősíthetetlen hangnemben beszélt a törvényhozókkal. A jelenet után nem tanúsított megbánást és nem kért bocsánatot, sőt, az AUR frakciójával is támadó hangnemet ütött meg, lehetetlenné téve minden kommunikációt – idézte fel az esetet az AUR vezetője.

Kizárták ugyanakkor az AUR-ból Mihai Lascát, a párt Bihar megyei képviselőjét is, akit a rendőrség szervezett bűnözői csoport létrehozásával vádolnak, korábban pedig elítélték testi sértés miatt.

Az AUR tájékoztatása szerint a párt vezető testülete szerdán több olyan parlamenti képviselőjéről is tárgyalt, akiknek a magatartása sérti a párt érdekeit és közmegítélését.

Ezen a gyűlésen az AUR vezetősége úgy döntött, hogy kizárja soraiból Mihai Lasca képviselőt, akinek bűnügyi háttere és kollégáival szemben tanúsított, őszinteséget nélkülöző magatartása összeegyeztethetetlen az AUR értékrendjével. Mihai Lasca az AUR-frakción kívül fogja ellátni képviselői feladatait – közölte a párt.

Az AUR ezen kívül folytatja egy másik képviselője, Francisc Tobă mandátumának érvénytelenítésére irányuló eljárását is.

Ugyanakkor a párt leszögezi, hogy a következő választásokat megelőzően sokkal szigorúbban fogja kiválasztani és ellenőrizni jelöltjeit, hogy többé ne történhessen meg olyan emberek köztisztségbe választása, akik összeférhetetlenek az AUR értékrendjével, és szembemennek a formáció vezetőségének döntéseivel.

(G4Media/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 11., 17:01
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az egesz parlament mehetne sparga szedni,utana torokbuza kapalni,legalabb hasznukat venne a mezogazdasag,mert 30 ev alatt a munkajuk eredmenye a 100 mld euros tartozas.

 • User
  Dátum: 2021. február 12., 15:17
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Itt a fejadag, egy terület melynek lakossága nem több 5 millió embernél, két politikai pártot vállalhat, néhány határozatlan lézengővel együtt. A többi kullancs. Azért mondtam. Aztán köpönyegforgatás sincs. A választhatóknak régisége is van.

 • User
  Dátum: 2021. február 13., 0:24
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha mondani kívánok valamit, az azt jelenthetné, hogy egyet értek az egyik pártból a másikba igazolókkal. Nos, csalódott emberek csak lépjenek át, de ne merjenek vezető szerepre vállalkozni, mert ahhoz komolyan meg kellene őket próbálni, hosszas próbaidővel és sok méltó tettel. (kizárt, hogy valaki hat év alatt négy párton át is igazoljon, ha csak például, két komoly alakulat van)