Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kizárták a PNL ifjúsági szervezetéből az USR-PLUS nevében hamis szórólapokat terjesztőket

Kizárták a PNL ifjúsági szervezetéből az USR-PLUS nevében hamis szórólapokat terjesztőket Románia

Kizárta a Nemzeti Liberális Párt ifjúsági szervezete, a Fiatal Nemzeti Liberálisok (TNL) azt a két kolozsvári tagját, akik a 2020 USR PLUS választási szövetség arculati elemeivel ellátott, de valójában nem ezen szövetség által kiadott szórólapokat terjesztettek.

Hirdetés
Hirdetés

“Ez az egyéni és elítélendő akció nem tükrözi a Fiatal Nemzeti Liberálisok szellemiségét és magatartását. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez az akció szöges ellentétben áll a Nemzeti Liberális Párt kampánytestülete által megszabott stratégiai iránnyal” – olvasható a TNL Facebook-bejegyzésében.

Mivel a hamis szórólapokat terjesztő két TNL-tag akciója súlyosan rontotta a TNL megítélését, a szervezet végrehajtó bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy kizárja őket a Fiatal Nemzeti Liberálisok soraiból – derül ki a bejegyzésből.

Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke pénteken szintén a közösségi hálón követelte, hogy a PNL vezetősége ellenőrizze le azt a gyanút, miszerint a 2020 USR PLUS szövetség arculati elemeivel ellátott hamis szórólapokat a TNL két tagja terjeszti. Cioloş azt is kérte, hogy a PNL vállalja fel, ha a párt által jóváhagyott akcióról van szó.

Április 17-én a 2020 USR PLUS szövetség bejelentette, hogy rendőrségi feljelentést tesz névbitorlás miatt. Kolozsváron ugyanis olyan szórólapok jelentek meg az 2020 USR PLUS arculati elemeivel, amelyek szerint a román állampolgárok 92 százaléka esetében kötelezővé kéne tenni az abortuszt.

A 2020 USR PLUS szövetség a közösségi hálón hívta fel a figyelmet, hogy Kolozsváron a politikai szövetség logójával ellátott szórólapokat terjesztenek, a következő szöveggel: “Az abortusz kötelező kell hogy legyen mindazon családok esetében, akik nem érik el az átlagjövedelmet, akik nem tudják biztosítani a gyermek megfelelő nevelését és táplálását, vagy ahol a gyermeket nevelő pár egyik tagjának sincs munkahelye.”

A 2020 USR PLUS szövetség figyelmeztetett, hogy a szórólapokat nem ők adták ki, valaki jogtalanul bitorolja az alakulat arculatát és nevét. Névbitorlás miatt feljelentést tesznek a rendőrségen – közölték.

Tájékoztatásuk szerint egyelőre Kolozsváron és két Kolozs megyei községben bukkantak a hamis szórólapokra, de kérik szimpatizánsaikat, hogy amennyiben ezek máshol is megjelennének, azonnal értesítsék a szövetség képviselőit. “Fel kell készülnünk a harcra olyan ellenfelekkel, akik a jelek szerint minden határt átlépnek, hogy akadályt gördítsenek elénk” – írta akkor a politikai szövetség, amely arra is figyelmeztetett, hogy az elkövetők a lakosság postaládáiba is eljuttatták a hamis szórólapokat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük