Hirdetés
Hirdetés

Kiugrott az iskolaablakon egy lány Brassó megyében, mert félt szülei büntetésétől

Kiugrott az iskolaablakon egy lány Brassó megyében, mert félt szülei büntetésétől Románia

Osztálytársai szeme láttára kiugrott a Brassó megyei Botfalu iskolájának első emeleti ablakán egy 13 éves lány. A szülőktől kapott büntetésektől félt.

Az Antena1 híradójának beszámolója szerint az eset hétfőn történt, az osztályfőnöki óra elején. A hetedikes lány az utolsó padban ült. Diáktársai elképedve nézték, amint a padhoz közeli ablakhoz rohan, kinyitja és kiugrik rajta.

A lány négy métert zuhant, és hóra esett, néhány centiméterre az iskolaépületet övező betonsávtól. A koponyája és a gerince sérült meg, de nem súlyosan. Jelenleg a Brassói Gyermekkórházban ápolják.

Hirdetés
Hirdetés

Lázár Attila osztályfőnök a televíziónak elmondta, a lány éppen akkor ugrott ki, amikor ő belépett az osztályba. „Épp letettem a katalógust a katedrára, amikor a padtársnője felkiáltott: kiugrott!” – számolt be a pedagógus.

Az osztályfőnök elsők között rohant a hóban fekvő lányhoz. A diák magánál volt. Megkérdezte tőle, hogy miért ugrott ki az ablakon. „Azért, mert a tanár úr beszámolt a szüleimnek az iskolában elkövetett csínyeimről, és ezek miatt megbüntettek” – idézte a lány szavait a pedagógus, hozzátéve, hogy tudomása szerint a diák által emlegetett büntetések nem voltak súlyosak, a szülők legtöbbször elvették tőle a telefonját.

Az iskolából származó források szerint a lány labilis lelkiállapotú, korábban pszichológushoz is járt.

(Maszol/Antena 1)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 23., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Jön a nagy tam tam és felelősségre vonás a szülők és tanárok részéről! A mai kölykök valótlan világban élnek, példaképeik a sok anorexiás ribi meg a juhászból lett miliomosok! Felelősség semmi a részükről,1re butábbak!

  • User
   Dátum: 2019. január 24., 18:48
   ÉRTÉKELÉS: -8

   Mi köze a virtuális világnak a hiányos földrajztudáshoz.Mobilon is van térkép, sőt igen hasznos.
   Már megint az ok-okozati összefüggés sántít.

   • User
    Dátum: 2019. január 24., 21:47
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem sántít itt semmi. Gondolja, hogy ezek a gyermekek egész nap térképeket nézegetnek a mobiljukon? Fenét! Ömlik, zúdul, duvad rájuk a rengeteg szar! A sok marhaság, idióta játékok tömkelege, ezeket nézik, ebben a világban élnek, a valóságtól teljesen el vannak rugaszkodva. Nem hogy Kolozsvárt, a saját szülővárosukat nem találnák meg! Talán a térkép fogalmával sincsenek tisztában. Érdemes lenne egy felmérést készíteni, mit válaszolna egy hatodikos-nyolcadikos arra a kérdésre, hogy: mi az a térkép?

    • User
     Dátum: 2019. január 27., 20:49
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Állítás: “Oda juttak ezek a virtualis gyerekek, hogy nem tudja a terkepen 18 eves koraban megmutatni, hogy hol van Kolozsvar vagy Arad.”

     Értelmezés: nem tudja hol van Kolozsvár vagy Arad, tehát nincs földrajzi tudása, mert “virtuális gyerek”.

     Mi ebben az ok-okozati összefüggés és mi köze a cikkhez a földrajzi tudásnak. A virtuális világban levő létezés, és itt gondolom a folyamatos internethasználatra gondolt, nem indokolja, hogy földrajzilag buta legyen, sőt, minden lehetőséget megad az ellenkezőjére az interneten elérhető adatok miatt.

     Az már más, hogy a sok internetezés és a valós személyes kapcsolatok hiánya, a netes “csettszobák”-ban meggondolatlanul elhangzó kijelentések (ami egyébként az itteni kommentekre is érvényes),
     a szülők oda nem figyelése a gyermekre, sokszor azért, mert ők sem tudják, hogy mire kell odafigyelni, a fentihez hasonló szomorú esetet okozhat. De nem ezt írta, hanem egy olyan kijelentést tett, ami nem logikus.

     Remélem ez így bővebben kifejezve már értelmes.

     UI: Van gyermekem.