Felhívás!

Kilenc rendőr kínzott meg két fiatalt, mert rájuk szóltak, hogy nem viselnek maszkot

Kilenc rendőr kínzott meg két fiatalt, mert rájuk szóltak, hogy nem viselnek maszkot Románia

Tavaly év szeptemberében kilenc bukaresti rendőr “megbüntetett'” két fiatal férfit, akik felhívták a figyelmüket arra, hogy nem viselnek védőmaszkot. A bukaresti törvényszék ügyészei szerint a rend őrei megkínozták, megalázták, majd magukra hagyták az áldozatokat.


Az ügyészségi közlemény szerint a kilenc rendőrt személyi szabadság korlátozásával, kínzással, és kínzásban való közreműködéssel vádolják. Nyolcat közülük letartóztattak, a kilencediket bírósági felügyelet alá helyezték.

Az ügyészség szerint az eset 2020. szeptember 1-jén éjszaka történt, a vádlottak ellenőrzést végeztek az egyik bukaresti utcában, amikor a két sértett odament hozzájuk és szemükre vetette, hogy nem viselnek védőmaszkot.

Az egyik áldozatot a rendőrök megbilincselték, akarata ellenére egy város széli mezőre vitték, ahol megverték és megalázták. Mintegy 30 percen keresztül ütötték különböző tompa tárgyakkal a felsőtestét, a fejét, a végtagjait, kezeit és talpát. Miután befejezték a kínzást, az áldozatot magára hagyták az említett területen.

A másik férfit szintén bilincsbe verték, bezárták a rendőrautóba, majd egy sötét utcába vitték, ahol kirakták a járműből.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 4., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: -29

  Jol tettek ! A fiataloknak semmi kozuk, sem torvenyes joguk nem volt a rendoroket (de barki mast sem !) megszolitani ( mint ahogyan a rendornek sem volna joga barkit megszolitani azert, hogy hord-e vagy sem maszkot az arcan ! A maszk viselese vagy nemviselese a roman alkotmany es romaniai torvenyek szerint nem buncselekmeny ! ). Romaniaban az alkotmany minden embernek garantalja a szabad levegovetelt, mert a levego es az oxigen az elet fontos resze, oxigenvetel nelkul egyetlen eloleny sem tudna elni. Ezert aki akarja folteszi a maszkot, aki nem az nem ! Minden egyes szabad allampolgarnak alkotmanyos jogaban all onmaga eldonteni, hogy folteszi-e vagy sem a vedomaszkot. A levego nem allami es nem magantulajdon !!!

 • User
  Dátum: 2021. március 4., 20:30
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Igen, veszhelyzetben felulirjak, csak van itt egy nagy bibi fiacskaim (vagy talan leanykaim ?). A “stare de urgenta”-ban nem voltak ilyen szigoru szabalyok es tiltasok, mint a “stare de alerta’-ben, holott a torveny tisztan kimondja, hogy a “stare de urgenta”-ben hozott szigoritasokon enyhiteni kell, ha a helyzet “stare de alerta”-ra valtozik. Itt nalunk pontosan forditva tortent, a “stare de alerta-ben meg szigorubb intezkedeseket foganatositottak meg, pedig a roman alkotmany es a roman buntetojogi torveny tisztan kimondja ,hogy ilyen lehetetlen. Ezert is nyertek meg a pert azok akik a legfelsobb birosaghoz fordultak, mert nincs olyan biro aki ezen vitatkozna, vagy az ilyen tudatlanoknak adna igazat mint az itt hozzaszolok ! A torvenyeket ismerni kell barataim es csak azutan osztani itt az eszt !

  • User
   Dátum: 2021. március 5., 9:41
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Mi az a haj-de-szigorú szabály most? Az éjszakai (aláírom fölösleges) kijárási tilalom, mely az emberek nagyon kis részét érinti vagy a maszkhordás?

 • User
  Dátum: 2021. március 5., 11:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  art 23 din Constitutia Romaniei: 1)” Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.”..,iar potrivil aliniatului 12 “Nici o pedeapsa nu poate fi stabilita sau aplicata decat in conditiile si temeiul legii.” Ca atare contraventia nu este altceva decat o pedeapsa, care din punct de vedere al naturii juridice s-a stabilit fara echivoc ca are o natura penala. In consecinta :-pe de o parte, LIMITAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE, intre care si cel la viata- NU POATE FI FACUTA DECAT PRIN LEGE, iar nu prin alt act normativ, cu forta juridica inferioara. In plus legea de limitare a drepturilor si libertatilor individuale trebuie sa intruneasca cerintele de tehnica legislativa subliniate in mai multe randuri de Curtea Constitutionala. Na mingyart folcsapok ugyvednek, mert megbolondit ez a sok tudatlan, a sajat torveny es alkotmany altal garantalt jogait nem ismero nagyokos, akik itt osztjak az eszt. Tehat meg egyszer. Ahhoz, hogy “stare de urgentat” hirdessen egy kormany es az allampolgarok jogait korlatozza, ahhoz elobb torvenybe kellett volna foglalni, hogy Romania teruleten pandemia jellegu sulyos jarvany tombol es nem “ordonanta de urgenta” altal kellett volna ezt tenni. Ez nem tortent meg, ugyhogy az “ordonanta de urgenta”-ben foglalt korlatozasok a hivatalos roman torvenyek es az alkotmany altal garantalt jogok altal ervenyet vesztik, es birosagilag megtamadhatok. Ami magyaran annyit jelent, hogy ha jol tudsz romanul es kepes vagy megirni egy “contestatie”-t, es ismered Romania alkotmanyat es buntetojogi torvenyeit, akkor nagy eselyed van ,hogy birosagilag megnyerd a pert a rendorseg altal adott korlatozasokra ervenyes buntetesek ellen ! Na most mar ertheto amit mondok ?!