Felhívás!

Kezdődik a “Caracali-szörny” pere

Kezdődik a “Caracali-szörny” pere Románia

Szerdára, október 21-re tűzték ki a bűnvádi per első tárgyalását az oltyán  Gheorghe Dinca horrorisztikus ügyében.

A hatvanas éveinek végén járó férfit embercsempészés és kiskorú ellen elkövetett embercsempészés, továbbá nemi erőszak, minősített gyilkosság és halottgyalázás, sírgyalázás vádjával állították bíróság elé.

Az eddigi vizsgálatok alapján alapos gyanú van arra, hogy erőszakkal vitt Caracal városbeli telkére és házába két tizenéves lányt, megerőszakolta őket, majd meggyilkolta, és a holttesteket feldarabolva elégette, a maradványokat elrejtette, illetve a második esetnél próbálta elrejteni. Bűncselekményei a két szörnyű esetet túlhaladva érzékeny pontokat is érintenek, mert állítólag tagja volt egy prostitúciós hálózatnak, amely befolyásos személyeknek “szállított” lányokat.

Az Olt Megyei Törvényszék napirendjén szereplő per tárgyalására csak az érintett személyek  hozzátartozóit engedik be, a román sajtó többszöri bebocsátási kérését a bírák elutasították. Szakértők szerint a legelső tárgyaláson (ha nem halasztódik) mindenekelőtt arról döntenek, hogy szokványosan hosszadalmas per lesz-e vagy gyors eljárás. Előbbi akkor esedékes, amennyiben Dinca tagad, ha pedig beismerő vallomást tesz, az ítéletet sokkal hamarabb kimondják.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.