Felhívás!

Ketten meghaltak, 433-ra nőtt a fertőzöttek száma Romániában

Ketten meghaltak, 433-ra nőtt a fertőzöttek száma Romániában Románia

Eddig 433 személyt diagnosztizáltak koronavírussal Románia területén, két személy meghalt – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Közülük 64-et gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból (47-et Temesváron, 11-et Bukarestben, hármat Craiován, kettőt Konstancán és egyet Iaşi-ban).

A legutóbbi jelentés óta 66 új esetet jegyeztek. Az új fertőzöttek 9 és 74 év közöttiek, közli még a GCS.

“Ma, március 22-én regisztráltuk az első két halálesetet Románia területén a koronavírus-fertőzött személyek körében” – tájékoztat a közlemény.

Az egyik elhalálozott személy egy 67 éves páciens, akit március 18-án azonosítottak az új típusú koronavírussal és azóta a craiovai járványkórházban kezeltek. A GCS szerint a férfi súlyos rákos beteg volt.

A másik elhalálozott személy egy 74 éves páciens, akit a bukaresti Victor Babeş járványkórházban kezeltek. Ő krónikus betegsége miatt dialízis programban volt.

A GCS szerint 14 pácienst ápolnak az intenzív osztályon, hármuk állapota súlyos. A többi beteg általános állapota jó.

Intézményes karanténban 4803 személy van, 65.799-en lakhelyi elkülönítésbe vonultak.

Eddig összesen 9.967 koronavírus-tesztet végeztek el Romániában, ebből 242-öt magánlaboratóriumban.

Az utóbbi 24 órában 1231 hívás érkezett az 112-es segélyhívó számra, és 4857 a 0800 800 358-as, koronavírussal kapcsolatos tudakozó számra.

129 ügyben indítottak nyomozást a hatóságok

129 ügyben indítottak nyomozást a hatóságok a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt – jelentette be vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A rendőrség 520 szankciót rótt ki a lakhelyi elszigeltség/karantén be nem tartása miatt.

A külügy tájékoztatása szerint ez idáig 43 külföldön élő román állampolgárnál mutatták ki a vírust, közülük 33-an Olaszországban, négyen Spanyolországban, ketten Namíbiában, a többiek pedig Luxemburgban, Írországban, Tunéziában és Franciaországban tartózkodnak.

Az új koronavírus-járvány megjelenése óta 8 külföldön élő román állampolgár halt meg: heten Olaszországban és egy személy Franciaországban, tájékoztat még a GCS.

A csoport ismét felhívja a polgárok figyelmét, hogy kizárólag hivatalos forrásokból tájékozódjanak, ugyanakkor emlékeztet, hogy a 0800.800.358-as zöldszámon is kérhetnek információkat a koronavírussal kapcsolatban. A zöldszám nem sürgősségi szám, ez csak a tájékoztatást szolgálja – nyomatékosítják.

A külföldön élő román állampolgárok a +4021.320.20.20 számon érdeklődhetnek a témáról.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.