Felhívás!

Kéthetes elkülönítést javasolnak a holland hatóságok a Romániából beutazóknak

Kéthetes elkülönítést javasolnak a holland hatóságok a Romániából beutazóknak Románia

Csütörtöktől kéthetes elkülönítést javasolnak a holland hatóságok a Romániából az országba beutazóknak – közölte a román külügyminisztérium.

A szaktárca ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a holland egészségügyi minisztérium rendelete értelmében a hollandiai repülőterekről induló, oda érkező vagy ott átszálló minden 13 éven felüli utasnak kötelező módon ki kell töltenie egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot. A repülőterek személyzete szúrópróbaszerűen ellenőrzi az utasokat, akiknek fel kell mutatniuk a kitöltött és aláírt nyilatkozatot.

A nyilatkozat formanyomtatványa megtalálható a www.government.nl és a www.nederlandwereldwijd.nl. honlapon.

A tárca emlékeztet, hogy a román állampolgárok a hágai nagykövetség következő telefonszámain folyamodhatnak konzuli segítségnyújtásért: + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12; + 31 70 331 99 80, valamint a + 31 651 596 107.

A külügyi tárca javasolja a román állampolgároknak a www.mae.ro/node/51932, a haga.mae.ro, az ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, valamint a www.mae.ro weboldalak követését, illetve hogy használják a Călătoreşte în siguranţă applikációt, amely számos hasznos tanáccsal szolgál.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.