Hirdetés
Hirdetés

Két medvetámadás is történt pénteken Hargita megyében

Két medvetámadás is történt pénteken Hargita megyében Románia

Rátámadt pénteken egy medve egy asszonyra a Hargita megyei Madéfalva közelében, egy mezőn. A nőt harapás okozta sebekkel szállították kórházba.

Hirdetés
Hirdetés

Szentes Csaba madéfalvi polgármester az áldozat fiától úgy értesült, hogy édesanyjával együtt kaszáltak a mezőn, amikor rájuk támadt a medve.

A csíkszeredai sürgősségi kórház sajtóreferense, Kiss Edit elmondta, az 52 éves nőnek a karján vannak karcolások és harapás okozta sebek, illetve nyakszirttájékon is megsérült. Még kivizsgálás alatt áll, de állapota stabil.

Ez volt a második medvetámadás pénteken Hargita megyében, korábban egy 58 éves férfi került kórházba, miután Gyimesközéplok községben, egy Hidegség közelében levő tanyán rátámadt egy nagyvad, kar- és fejtájéki sérüléseket okozva.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. szeptember 11., 9:48
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Egyem a szivet a Barnikatoknak, azt allitja, hogy megoldotta a problemat. A miniszteriumba kellene bevinni egyet, hogy a folyoson hajkurasza meg oket egy kicsit, de mar nincs mesze ez a lepes sincs.

 • User
  Dátum: 2021. szeptember 11., 14:34
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A szomorú az, hogy egyik esetre sem érvényes a Tánczos Barna-féle közbelépési sürgősségi kormányrendelet, mivel az furcsa módon csak lakott területre vonatkozik, ezek a medvetámadások pedig helységen kívül történtek. Az esztennákra sem vonatkozik. Hogy miért nem, az rejtély marad számomra.