Felhívás!

Két medvetámadás is történt a hétvégén, egy férfi belehalt sérüléseibe

Két medvetámadás is történt a hétvégén, egy férfi belehalt sérüléseibe Románia

Két medvetámadás is történt az elmúlt hétvégén az országban, egy embert Bákó megyében megölt egy állat, Beszterce megyében pedig szintén egy medve sebesített meg egy férfit – közölte a Mediafax hírügynökség.

A Bákó megyei Bărsănești határában az erdőben többedmagával gombászó férfira támadt a medve. Mire a mentő a helyszínre érkezett, a férfi belehalt a sérülésekbe.

A Beszterce-Naszód megyei Simontelke (Simionești) határában is az erdőben támadt egy 39 éves férfire a medve. A férfi vaddisznóvadászaton vett részt hajtóként, amikor a baleset történt. Az arcán a nyakán és a combján karmolta, illetve harapta meg a vadállat, sérülései nem életveszélyesek.

A medvék romániai túlszaporodását az elmúlt két évben elsősorban Székelyföldön érzékelték, ahol gyakorivá váltak az emberek és háziállatok elleni medvetámadások. Idén azonban Románia egyre nagyobb területéről érkeznek hasonló jelentések, és a veszélyes vadállatok egyre szokatlanabb helyeken bukkannak fel.

Október közepén a Maros megyei Vámosudvarhelyen esett medvetámadás áldozatául egy horgász. Szombat reggel a Szeben megyei Medgyesen a főtér közelében bóklászott egy medve.

Medvét láttak Fogaras egyik tömbházának lépcsőházában

Egy fogarasi tömbház lépcsőházában látott medve miatt figyelmeztették a lakosságot a Ro-alert rendszeren keresztül vasárnap este, tájékoztatott a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az ISU szerint este 21 óra 17 perckor küldték a lakosságnak a figyelmeztetést, a helyszínre, a Plopului utcába pedig kiküldtek egy SMURD- és egy csendőr-csapatot.

Az elmúlt napokban ez már a második eset, amikor a hatóságoknak a Ro-alert rendszeren figyelmeztetniük kell a lakosságot a medve jelenléte miatt a Brassó megyei Fogarason, lakott körzetben. Péntek este 8 óra körül a Salcâmului utcában jeleztek egy példányt, de a helyszínre kiküldött csendőrök nem találták meg az állatot.

(MTI/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 29., 8:04
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A medvekrol kozbe-kozbe azokat a hireket is kozoljetek, amikor a medve esik az ember aldozataul. Mint peldaul tegnapelott Vrancea megyeben, ahol egy nosteny medve belelepett az ember altal allitott csapdaba es tobb mint 20 oran at szemvedett amig talaltak egy allatorvost, hogy altato lovedekkel elaltassak es kiszabaditsak a csapdabol. Nem egyebert, de a medves problema az embernek es az allatoknak is egyforma tragedia es ezt a mai allat- ember tragediat nem a medveknek, hanem az embereknek koszonhetjuk. Azoknak az embertarsainknak akik nem tisztelnek ezen a Foldon semmit, sem a tobbi embertarsaikat, sem az allatokat, sem a termeszetet ! Azoknak, akiknek az erdo csak dollart meg eurot jelent !!!