Felhívás!

Kelemen: várjuk a bizalmatlansági indítvány szövegét

Kelemen: várjuk a bizalmatlansági indítvány szövegét Románia

Az RMDSZ várja a bizalmatlansági indítvány szövegét – jelentette ki kedden Kelemen Hunor. Az RMDSZ szövetségi elnöke hozzátette: természetesen vannak javaslataik, amiket bele kellene írni az indítványba ahhoz, hogy támogassák, már ha egyáltalán megkeresik ez ügyben.

Véleménye szerint, annak aki át akarja venni a kormányzást, meg kellene jelölnie azt a parlamenti többséget, amely támogatja, és néhány konkrét javaslattal kellene jönnie, például azzal, hogyha megbukik a kabinet, akkor ki lesz a leendő kormány miniszterelnöke.

Ludovic Orban nyilatkozatára, amely szerint pártelnökként őt illetné meg a miniszterelnöki tisztség, Kelemen azt mondta, hogy szeretné látni az erre vonatkozó koalíciós megállapodáson a Dan Barna és a Dacian Cioloş, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), illetve az Egység és Szolidaritás Párt (PLUS) elnökének aláírását.

Az RMDSZ azzal a feltétellel támogatná a kormány megbuktatását, ha prioritásait az ellenzéki pártok is felvállalják.

“Ha valamit támogatunk, hozzá is akarunk járulni. Ha megkeresnek, konkrét javaslatunk lesz, hogy a szövegnek (bizalmatlansági indítványnak) mit kell tartalmaznia ahhoz, hogy szóba jöhessen a támogatása” – mondta Kelemen Hunor.

Az európai parlamenti (EP-) választásokra utalva az RMDSZ elnöke az “adott körülmények között” jónak nevezte a szövetség öt százalékot meghaladó eredményét. Hozzátette, hogy továbbra is magas részvételre számít a következő választásokon, ami az RMDSZ-t is munkára sarkallja. Kelemen Hunor úgy értékelte: az EP-választással “nem lezáródott, hanem elkezdődött valami”, a polgárok megfogalmazták igényüket a változásra, és ez a trend szerinte folytatódni fog.

(Agerpres/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.