Felhívás!

Kelemen Hunor szerint nincsenek konfliktusok a kormánykoalícióban

Kelemen Hunor szerint nincsenek konfliktusok a kormánykoalícióban Románia

A kormánykoalíció stabil, nincsenek konfliktusok – jelentette ki szerdán Kelemen Hunor kormányfőhelyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Kelemen Hunor a Digi24-nek adott interjúban azt mondta, a Nemzeti Liberális Párton belüli elnökváltás a párt belső ügye, amelyet nem óhajt kommentálni. Azt azonban meg kell állapítania, hogy Romániában mindig feszültséget és konfliktusokat szül, ha a kormánypárt elnöke és a miniszterelnök nem ugyanaz a személy – vélekedett Kelemen.

“A koalíció jól fog működni, a koalíció stabil, a koalícióban nincsenek konfliktusok” – hangsúlyozta, hozzátéve ugyanakkor, természetes, hogy vannak viták, hisz három különböző politikai programmal rendelkező alakulatról van szó, de konfliktusok nincsenek.

Florin Cîţu volt PNL-elnökről azt mondta, tevékenysége nem nevezhető ellenzékinek a koalíción belül, de “kicsit más hang volt”, aki pénzügyi szakértőként sok döntést másként látott, mint azok, akik nem mozognak otthonosan a pénzügyekben.

“Ha a Nemzeti Liberális Párton belül vannak gondok, azokat a párton belül kell megoldani” – szögezte le Kelemen Hunor.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a koalícióra vonatkozó megállapodás 2024-ig érvényes, és senki nem indítványozta, hogy tárgyalják újra a kabinet rotációs alapon történő vezetését.

Az RMDSZ elnöke azt is megjegyezte, a jelenlegi európai helyzetben Romániának stabil kormánykoalícióra és stabil többségre van szüksége.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 7., 9:11
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ha nincsen semmi gond. Miért kell bizonygatni, hogy minden rendbe van! Kedves polgártársaim ismerik a közmondást szél fuvatlan nem indul.