Felhívás!

Kelemen Hunor szerint jövő évtől eltörlik a közalkalmazotti pótlékok nagy részét

Kelemen Hunor szerint jövő évtől eltörlik a közalkalmazotti pótlékok nagy részét Románia

Jövő év elejétől megszűnik a közalkalmazottak pótlékainak nagy része – nyilatkozta kedd este Kelemen Hunor.

A kormányfőhelyettes rámutatott, megvizsgálják a közszférában dolgozók által kapott valamennyi pótlékot, és ezek nagy részét el fogják törölni. Kelemen szerint esetenként a pótlékok helyett prémiumokat kaphatnának majd azok, akik jól teljesítenek és hatékonyan dolgoznak. Mindezt azonban nem lehet egy-két hónap alatt megoldani, és sürgősségi rendeletben sem szabályozható, törvényre van szükség hozzá – magyarázta a politikus a Realitatea Plus szerda esti műsorában.

Kelemen hozzátette, sokat tárgyaltak a koalícióban a közalkalmazotti pótlékokról, és meggyőződése, hogy jövő évtől ezek nem fognak létezni.

Politikai megállapodásra lenne szükség négy-öt kulcsfontosságú területet illetően

Kelemen Hunor arról is beszélt, politikai megállapodásra lenne szükség a politikai pártok között négy-öt kulcsfontosságú területet illetően, ez az ország jelentős fejlődéséhez vezetne.

A miniszterelnök-helyettes szerint az ország védelmi stratégiájával kapcsolatos vagy a Románia európai elköteleződésének megerősítéséről szóló paktumhoz hasonló megállapodásra lenne szükség a fő politikai erők között az oktatás, a nagyinfrastruktúra, az egészségügy és a környezetvédelem tekintetében is.

Ezek mind olyan területek, amelyeken “nem lehet csodát tenni négy év alatt”, ha viszont létezne egy ilyen megállapodás, a választási ciklus lejártával, hatalomváltás esetén is biztosított lenne a fontos projektek továbbvitele. “Így nyolc év, tíz év, tizenkét év után óriási fejlődés tanúi lennénk” – tette hozzá Kelemen.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások