Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Hunor szerint az ellenzéket alkotó pártok nem akarják átvenni a kormányzást

Kelemen Hunor szerint az ellenzéket alkotó pártok nem akarják átvenni a kormányzást Románia

Arra a következtetésre jutottunk, hogy az ellenzéket alkotó pártok nem akarják átvenni a kormányzást, mert ugyan együtt írták alá a bizalmatlansági indítványt, valójában azonban az egymás elleni versennyel vannak elfoglalva – jelentette ki kedden Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke.

Kelemen szerint matematikailag sem lehet sikeres a bizalmatlansági indítvány, amely mögül hiányzik a kidolgozott kormányprogram és a miniszterelnök, aki ezt életbe léptetné.

“Arra a következtetésre jutottunk, hogy az ellenzéket alkotó pártok nem akarják átvenni a kormányzást, mert az egymás elleni versennyel vannak elfoglalva” – mondta el a szövetségi elnök.

Hirdetés
Hirdetés

Kelemen véleménye szerint az ellenzéki pártok képtelenek együtt kormányozni.

Az RMDSZ a képviselőházi és szenátusi frakciók együttes ülésén dönt, hogy miként foglal állást a bizalmatlansági indítvány vitáján – mondta el a szövetség elnöke.

Újságírói kérdésre válaszolva Kelemen Hunor azt mondta “nem tragédia”, ha az államfő részt vesz a kormány ülésein, amire egyébként az alkotmány is feljogosítja. Véleménye szerint ugyanakkor az amnesztiával és közkegyelemmel foglalkozó tervezeteket “le kell venni a napirendről”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük