Hirdetés
Hirdetés

Kelemen Hunor: Marcel Ciolacuval lezártuk Csoma Botond parlamenti felszólalásának témáját

Kelemen Hunor: Marcel Ciolacuval lezártuk Csoma Botond parlamenti felszólalásának témáját Románia

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes csütörtökön azt nyilatkozta, hogy Marcel Ciolacu PSD-elnökkel “lezárták” Csoma Botond december 1-jével kapcsolatos parlamenti felszólalásának témáját.

Az RMDSZ elnöke rámutatott, nem sokkal december 1-je után volt egy rövid beszélgetése Marcel Ciolacuval, amelyen mindketten ismertették a véleményüket a szövetség képviselőházi frakcióvezetőjének a román nemzeti ünnep alkalmából tartott parlamenti felszólalásával kapcsolatban, és ezzel le is zárták a témát. Kelemen kifejtette, meglátása szerint Csoma beszéde “korrekt” volt, és számos román értelmiségi – főleg erdélyi történészek, egyetemi tanárok – megerősítették, hogy nem volt sértő az RMDSZ-es törvényhozó felszólalása.

Kelemen Hunor hozzátette, várja “a pillanatot, amikor a románok úgy ünneplik majd december 1-jét, hogy közben nem haragszanak a magyarokra”. “Nem a magyarok jelentik Románia problémáját” – szögezte le. 

forrás: Agerpres

fotó: Kelemen Hunor/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. december 16., 14:37
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Persze Kelemen Hunorka,hogy sikerült meg tárgyalni a Csoma Botond December 1 beszédet, elvégre varjú várjunk nem vaja ki a szemét.Es ahogyan egy jó munkahelyen jó pozícióba,inkább lapitunk csak,hogy megaradjon a jó fizetett allasunk.On is Hunorka ugyan ezt teszi társaival együtt,mert ha valóban a választókat képviselne;akkora nem kéne utcanévtáblákat le cserélni, községháza feliratot el távolítani,nem lennének ma ártatlanul meg hurcolt,be bortonzot fiataljaink,nem lennénk székelyfoldon másodrangú állampolgárok.