Felhívás!

Kelemen Hunor: bízom Vlad Voiculescuban

Kelemen Hunor: bízom Vlad Voiculescuban Románia

Részvétét fejezte ki kedden Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a bukaresti Victor Babeş kórházban történt incidens miatt elhunytak hozzátartozóinak.

A Victoria-palotában adott nyilatkozatában az RMDSZ elnöke rámutatott, Romániát is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma, az egészségügyre óriási nyomás nehezedik már több mint egy éve. Hozzátette, mivel az elmúlt 30 évben elmaradtak a beruházások, “még mindig sok a hevenyészett megoldás” az egészségügyi rendszerben.

“Ezzel a kétes infrastruktúrával három hónap alatt nem lehet csodákat tenni – és most a jelenlegi kormányról beszélek. Ezért szeretnénk komoly, rövid-, közép- és hosszú távú befektetéseket eszközölni az egészségügyben. Jelen esetben egy műszaki problémával állunk szemben, amelyet nem akarok kommentálni, mert nem ismerem a vizsgálat részleteit. Nem szeretném, ha átpolitizálnánk ezt az ügyet. Sajnálom a történteket, és remélem, hogy többé nem fog előfordulni hasonló helyzet” – válaszolt Kelemen Hunor az újságíróknak, amikor arról faggatták, mi a véleménye az egészségügyi helyzet jelenlegi kezeléséről.

Arra a kérdésre, hogy a Foişor kórháznál, majd a Victor Babeş kórháznál történtek tükrében indokolt lenne-e Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter leváltása, az RMDSZ elnöke azt mondta, nem tiszte kommentálni a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) szemben megfogalmazott bírálatokat.

“Bízom Vlad Voiculescuban, bízom abban, hogy képes kezelni ezt a helyzetet. Olykor vannak kritikus pillanatok és a kritikus pillanatokban nagyobb empátiával kellene kommunikálnia, és rendkívül gyors döntéshozatalra van szükség” – fogalmazott. Kelemen hozzátette, a koalícióban nem merült fel a minisztercsere lehetősége, ha erre esetleg sor kerül a jövőben, azt a miniszterelnök fogja bejelenteni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások