Felhívás!

Kelemen Hunor: a kormánynak folytatnia kell a munkát

Kelemen Hunor: a kormánynak folytatnia kell a munkát Románia

Egy miniszter leváltása nem vezethet politikai instabilitáshoz, a kormánynak folytatnia kell a munkát, az RMDSZ továbbra is támogatja Florin Cîţu miniszterelnököt – jelentette ki az Agerpres hírügynökségnek Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

Az RMDSZ-elnök rámutatott, valóban nehéz és senki által nem kívánt helyzet alakult ki Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter menesztése nyomán, de túl kell lépni ezen, mert a koalíciónak és a kormánynak folytatnia kell a munkát. “Tovább kell menni, nincs alternatíva erre a koalícióra. Meggyőződésem, hogy az USR-PLUS mielőbb előáll egy új jelöléssel” – nyomatékosította.

Kelemen kiemelte, Florin Cîţu miniszterelnök a továbbiakban is élvezi az RMDSZ támogatását, úgy vélik, “felelősen és sok empátiával” vezette eddig a kabinetet. Egy esetleges miniszterelnök-csere most nem jöhet számításba, ez ugyanis politikai instabilitáshoz vezetne, és rossz üzenetet közvetítene mind a társadalom, mind az ország külföldi partnerei felé – véli.

A szövetségi elnök szerint a jelenlegi helyzet érettséget követel meg a koalíciós pártok részéről, nem szabad feltételeket állítani egymásnak. A miniszterelnöknek jogában áll lecserélni a kormánytagokat, a kabinetnek ezt tudomásul kell vennie és folytatnia kell a munkát – tette hozzá.

Dan Barna kormányfőhelyettes, az USR-PLUS társelnöke szerdán koalíciós ülést sürgetett, hogy a miniszterelnöknek megszavazott bizalom megvonásáról egyeztessenek, miután Florin Florin Cîţu menesztette tisztségéből Vlad Voiculescut. Barna szerint olyan dolgokat rónak fel a leváltott egészségügyi miniszternek, amelyek fölött nem ő rendelkezett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.