Felhívás!

Kelemen: egyetértünk a referendum kérdéseivel és “igen” szavazatra buzdítunk

Kelemen: egyetértünk a referendum kérdéseivel és “igen” szavazatra buzdítunk Románia

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egyetért Klaus Johannis népszavazásra megfogalmazott kérdéseivel, és arra fogja biztatni szavazótáborát, hogy mindkét kérdésre igennel szavazzanak – mondta az Agerpres hírügynökségnek Kelemen Hunor RMDSZ-elnök.

“Egyetértünk a kérdések megfogalmazási módjával. Egyszerűek, érthetőek, elmagyarázhatóak azoknak, akik esetleg nem értenék, és mindkét kérdésre igen a válaszunk. Tehát: igen, egyetértünk, és szimpatizánsainknak is ezt fogjuk javasolni, hogy menjenek el szavazni és válaszoljanak igennel mindkét kérdésre, és természetesen az európai parlamenti választásokon is voksoljanak” – nyilatkozta Kelemen Hunor.

Azt is elmondta: az RMDSZ radikálisabb lenne az államfő által ajánlott intézkedésnél, mert teljesen kiiktatná az alkotmányból a sürgősségi kormányrendeletekkel történő jogalkotást. Szerinte ugyanis kizárólag háborús helyzetben vagy természeti katasztrófa esetében volna szabad sürgősségi kormányrendeleteket hozni.

Azt is elmondta, noha a referendum kimenetele megjósolható, az RMDSZ igyekezni fog mozgósítani szavazóit, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg az urnáknál.

Klaus Johannis államfő csütörtökön aláírta a népszavazás kiírásáról szóló rendeletet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások