Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban

Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban Románia

Kedden szállítják át az első száz koronavírusos beteget a bukaresti Victor Babeş Járványkórház külső részlegeként korábban létrehozott moduláris kórházba – közölte vasárnap a Facebook-oldalán Florin Cîţu kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

A főváros Pipera negyedében felépített létesítményben tavaly májustól idén januárig kezeltek Covid-betegeket. Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter ezen a héten bejelentette, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt hamarosan újranyitják.

Florin Cîţu közölte, vasárnap meglátogatta a moduláris kórházat, mert meg akart győződni arról, hogy mielőbb készen fog állni a betegek fogadására. Tájékoztatása szerint két hét múlva már 374 oxigénre szoruló pácienst tudnak majd kezelni a létesítményben, ami jelentősen csökkenti majd a kórházakra nehezedő nyomást.

A moduláris kórházat vasárnap felkereste Raed Arafat belügyi államtitkár is, aki a sajtónak megerősítette: keddtől már beutalják az első betegeket. Közölte, hogy az uniós polgári védelmi mechanizmus révén Romániába érkező oxigénkoncentrátorokat is ehhez a létesítményhez irányítják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük