Hirdetés
Hirdetés

Károly herceg: Románia élővilágának sokfélesége egyedi Európában

Károly herceg: Románia élővilágának sokfélesége egyedi Európában Románia

Románul is mondott néhány szót, és Románia egyedi biodiverzitását méltatta Károly brit királyi herceg Nagyszebenben mondott hétfői beszédében. A brit trónörökös Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel együtt részt vett Európa legnagyobb újraerdősítési projektjének nyitóünnepségén az erdélyi városban.

Hirdetés
Hirdetés

Károly herceg Románia élővilágának sokféleségére hívta fel a figyelmet, amely, mint mondta, “egyedi Európában”. Említést tett a romániai “öreg erdőkben” élő nagytestű emlősökről, a medvékről, farkasokról, hiúzokról, valamint a vadvirágok változatos fajtáiról, amelyek “ősrégi tájak” látványát nyújtják. “Ezek az ökoszisztémák, ez a biodiverzitás megérdemli, hogy odafigyeljünk rá, mert most a pusztítás veszélye fenyegeti, súlyosan” – mondta.

A brit korona örököse ugyanakkor felhívta a figyelmet a körforgásos gazdaságra való áttérés sürgető voltára, és kihangsúlyozta, hogy ehhez paradigmaváltásra van szükség. Ugyanakkor elismerően szólt a jól konzervált romániai tájakról, hangsúlyozta, hogy Romániában 200 lepkefajta él, “szemben Nagy-Britanniával, ahol csak 40 fajta”, és azt is kijelentette, hogy “Erdélyben az emberek még harmóniában élnek a természettel”.

A walesi herceg beszéde kezdetén románul is szólt a hallgatósághoz. “Nagy öröm számomra ismét Romániában lenni, három év távollét után. Gondolatban veletek voltam ez alatt a nehéz időszak alatt” – mondta román nyelven Károly herceg.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük