Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kampányt indít az oktatási minisztérium az iskolai erőszak ellen

Kampányt indít az oktatási minisztérium az iskolai erőszak ellen Románia

Az utóbbi időszakban történt nemkívánatos események arra késztették az oktatási minisztériumot, hogy kampányt indítson az iskolai erőszak ellen.

A tárca csütörtöki közleménye szerint a “#Nemvagytokegyedül. Együtt megállítjuk az iskolai erőszakot” elnevezésű akcióval azt üzenik a verbális, fizikai vagy pszichikai erőszakot elszenvedett diákoknak, hogy a minisztérium mellettük áll, és védelmezi a jogaikat.

“Az üzenetet el szeretnénk juttatni az erőszakos viselkedésű diákokhoz, akiknek azonnali tanácsadásra és megfelelő felügyeletre van szükségük azért, hogy tanuljanak a hibáikból, és ne ismételjék meg azokat. Ez az üzenet a tanároknak, az iskolai tanácsadóknak és az igazgatóknak szól, akiknek az a feladatuk, hogy tájékoztassák a diákokat a jogaikról és kötelességeikről, a helytelen viselkedés következményeiről, és teremtsenek biztonságot az iskolákban, ahol az erőszak tűrhetetlen. Kérjük az iskolákat, a civil szervezeteket, a diák- és szülői szövetségeket, hogy vállalják fel és tegyék közzé ezt a mottót, támogassák az iskolai erőszak elleni küzdelmet” – olvasható a közleményben.

A minisztérium alapvető fontosságúnak tartja, hogy az erőszakos magatartású tanulók megfelelő tanácsadásban részesüljenek, illetve a család és az iskola mindent megtegyen azért, hogy az erőszakos viselkedés ne ismétlődjön meg. Ezért a közösségi oldalakon népszerűsíteni fog egy sor alapvető fogalmat az erőszak típusairól, az internetes zaklatásról, a diákok jogairól és kötelezettségeiről, az iskolabiztonsági rendőrség szerepéről.

A témában a minisztérium távértekezletet tart pénteken a tanfelügyelőségek képviselőivel. A megbeszélésen az iskolai erőszak megelőzését elősegítő jogszabályok javítása, a tanulók és a tanárok biztonságának növelésére irányuló országos cselekvési terv célkitűzéseinek végrehajtására vonatkozó javaslatok megvitatása, valamint a bevált gyakorlatok iskolai/megyei szintű népszerűsítésének lehetőségei kerülnek terítékre.

“A leghatározottabban elítéljük az iskolai erőszakot. Valamennyi érintettnek felelőssége végrehajtani elmúlt években előírt intézkedéseket a jelenség megelőzésére és leküzdésére. Ezek általános célja, hogy biztonságos és harmonikus, az egyén tiszteletén, a diszkriminációmentességen, a tanulás motiválásán és a tanulók jólétének biztosításán alapuló környezetet teremtsenek az iskolákban” – olvasható a közleményben. 

forrás: Agerpres

fotó: pexels.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük