Hirdetés
Hirdetés

Juncker a menekültekről: ők nem turisták, hanem sok esetben üldözöttek, és segítenünk kell rajtuk

Juncker a menekültekről: ők nem turisták, hanem sok esetben üldözöttek, és segítenünk kell rajtuk Románia

Olyan Európai Unióban hisz, amely megnyitja kapuit azok előtt, akik segítségre szorulnak – nyilatkozta Nagyszebenben az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker.

“Ők nem turisták, hanem sok esetben üldözöttek, segítenünk kell őket. Mindig olyan Európai Unióért fogok harcolni, amely megnyitja kapuit mindazok előtt, akiknek nyitott kapukra van szüksége” – mondta a menekültekről Juncker.

Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság elnöke Klaus Johannis államfővel együtt vesz részt az Európa jövőjéről zajló vitafórumon szerdán, egy nappal a nagyszebeni EU-csúcs előtt.

A kérdéssel kapcsolatban Johannis elnök úgy vélekedett: igazságtalanság lenne a menekülteket olyan emberekre bízni, akik pénzszerzésre akarják felhasználni a helyzetüket.

Az Európai Unió nem csak Brüsszelt jelenti

Juncker arról is beszélt, azért akarta, hogy Nagyszebenben tartsák az Európai Unió (EU) állam- és kormányfőinek csúcsértekezletét, hogy megmutassa, hogy az EU nem csak Brüsszelt jelenti.

“Azért akartam már 2017 szeptemberétől, hogy Nagyszebenben tartsuk az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcsértekezletét, hogy bebizonyítsam, hogy az EU nem csak Brüsszelt jelenti” – mondta Juncker, aki hozzátette: minden ország és minden nemzeti parlament “Brüsszel részét képezi”.

A Brexittel kapcsolatban az EB elnöke úgy fogalmazott: “mindenki ért angolul, de senki sem érti az angolokat”.

Juncker arra bíztatta, a résztvevőket, hogy vegyenek részt a május 26-ai európai parlamenti választásokon.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. május 9., 9:44
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Hát igen ,a túristáknál igazolvány van,söt vámvizsgálat is lehetséges,és még be sem engedhetik indoklás nélkül… legyünk büszke EU-s tagok!? Sóhivatal!