Felhívás!

Július elsejére készül el a digitális zöldigazolvány platformja

Július elsejére készül el a digitális zöldigazolvány platformja Románia

Az EU-n belüli szabad közlekedést biztosító digitális zöldigazolványt kezelő platform július elsejére készül el a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) közreműködésével – közölte az intézmény igazgatója, Ionel-Sorin Bălan.

Bălan a parlament két védelmi bizottságának együttes ülésén vett részt kedden. Ebből az alkalomból elmondta, a platform üzembe helyezése folyamatban van, és július elsejére elkészül.

Az informatikai platformok három típusú igazolvány generálására lesznek alkalmasak: az egyik azt igazolja, hogy tulajdonosa be van oltva, a másik, hogy tulajdonosa átesett a COVID-19-en, a harmadig pedig azt, hogy az illetőt negatívan tesztelték koronavírusra.

A STS igazgatója elmagyarázta, az igazolványhoz egy portálra kell bejelentkezni, megadni bizonyos adatokat, amelyeket az országos oltási jegyzék vagy a Coronaforms révén leellenőriznek. A kérvény kitöltése után a kérelmező saját fiókjába kapja majd meg az igazolványt, amelyet elektronikusan is lehet tárolni (például mobiltelefonon vagy más eszközön), és ki is lehet nyomtatni. A hatóságok egy alkalmazás révén ellenőrzik le az adatok hitelességét.

Hozzátette, az alkalmazást az európai szabályokkal összhangban fejlesztik ki, és tartják magukat az európai ütemtervhez.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.