Felhívás!

Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya

Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya Románia

Július 31-éig zárva marad a parajdi sóbánya, miután szombaton iszapszivárgás miatt ki kellett menekíteni az ott tartózkodó mintegy ezer embert.

A létesítmény Facebook-oldalán az olvasható, hogy a kezelőközpont technikai okok miatt tart zárva.

A bányát július 23-án kellett kiüríteni, miután jelentős víz- és iszapszivárgást észleltek a bejárati csarnoknál, ahol az autóbuszok szállítják a turistákat.

Sebestyén József, a sóbánya műszaki igazgatója arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy csütörtökön szakértői csoportot várnak a bányába, akik speciális eljárással megpróbálják leállítani a szivárgást.

“Próbálunk megoldást találni a helyzetre, de ez meghalad minket, speciális szakértőcsoportra van szükség” – nyilatkozta Sebestyén.

Azt is elmondta, hogy a bejárati csarnokba meglehetősen nagy hozammal folyik be a víz, de nem áll fenn a veszély, hogy a kezelőközpontba vagy a termelési részlegre is beszivárogjon. A vizet kontrolláltan vezetik el, de a helyzet még nem engedi meg a látogatók fogadását. “A turisták és az alkalmazottak biztonsága sokkal fontosabb” – sommázta a műszaki igazgató.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.