Felhívás!

Jövő hétfőre halasztotta az ítélethirdetést a bukaresti törvényszék a Colectiv-ügyben

Jövő hétfőre halasztotta az ítélethirdetést a bukaresti törvényszék a Colectiv-ügyben Románia

December 16-ára halasztotta az ítélethirdetést a Colectiv-perben első fokon eljáró bukaresti törvényszék. Az ügyben többek között a klub három tulajdonosa és Cristian Popescu-Piedone, a főváros 4. kerületének volt polgármestere ellen is vádat emeltek.

A Colectiv klubban 2015. október 30-án kiütött tűzvésznek több mint 60 halálos áldozata és 160-nál is több sebesültje volt.

Az ügyészek 2016-ban küldték el a vádiratot a negyedik kerületi bíróságnak, ahonnan az ügy átkerült a törvényszékre.

A per két évig stagnált procedurális okok miatt, az üggyel megbízott bíró nyugdíjba vonult, helyét 2018 októberében Mihai Bălănescu vette át. Az új bírának egy év alatt sikerült több száz tanút és áldozatot kihallgatnia, a bírósági eljárás a múlt héten zárult le.

Az ügyészek egyenként 12 év és 10 hónap börtönbüntetést kértek a klub három tulajdonosa – Alin George Anastasescu, Paul Gancea és Costin Mincu – ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés, illetve a munkabiztonsági előírások be nem tartása miatt. A tüzet okozó pirotechnikai eszközöket forgalmazó cég tulajdonosa, Daniela Niţă ellen 14 év és 6 hónap börtönbüntetést kértek, Cristian Popescu-Piedone volt negyedik kerületi elöljáró ellen pedig 15 évnyi szabadságvesztést hivatali visszaélés miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.